Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Márton nap
(29 db)

Mákos-meggyes piskótatekercs (gluténmentesen)

A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal. Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét. A sütőpapírral ... tovább

Marhanyelv gomba mártással

Az előzőleg egy éjszakár beáztatott marhanyelvet 3 deci borral leöntjük, hozzáadjuk az egyik fej hagymát, a fokhagymát, a babért és kevés szemes borsot. Óvatosan sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kis lángon ... tovább

Párolt lilakáposzta

A káposztát kettévágjuk, kitorzsázzuk, majd legyaluljuk. A hagymát félfőre vágjuk. A felforrósított olajba szórjuk a cukrot és megbarnítjuk, rádobjuk a köménymagot és pattogásig hevítjük, belekeverjük a hagymát és ... tovább

Pezsgős párolt káposzta

A legyalult káposztát besózzuk és egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajban megpattogtatjuk a köménymagot, majd a félfőre vágott, hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott birsalmát és a kicsavart ... tovább

Provancei rombusz

A sajtokat lereszeljük, a lisztet összeszitáljuk a fűszerekkel. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk a tésztát és sűtőpapírral bélet tepsibe rakjuk. 180 fokra ... tovább

Töltött libanyak gazdagon

A libanyakról a bőrt óvatosan lehúzzuk. A libanyakat, az aprólékot bezöldségelt és ízlés szerint megfűszerezett vízben puhára főzzük. A levet leöntjük, félretesszük, maceszgombócot fűzve bele, önálló levesként ... tovább

Túrós-őszibarackos rétes

A tojások sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Végül a tojások, csipet sóval, keményre vert habját is beleforgatjuk, az előzőleg meghámozott, kimagozott és ... tovább

Vagdalt libamell

A libamellet a csontról óvatosan lefejtjük, vigyázzunk, hogy a csont maradjon épen. A mellhúst, ha nem nagyon zsíros, a bőrt is, a vízben áztatott zsemlével és a kétféle hagymával, kétszer átdaráljuk, majd a két tojással, sóval, ... tovább

Zöldséges kacsaszívragu

A zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a félbe vágott szíveket, a finomra szelt fokhagymát és a fűszereket. Saját levében pörköljük, pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor, majdnem puha, ... tovább