A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
A kockára vágott húst süssük fehéredésig a felhevített olajon, majd öntsük fel az alaplével. Tegyük hozzá a feldarabolt zöldséget és a fűszereket. Kis lángon, fedő alatt főzzük két órát. Az utolsó húsz percben karikázzuk ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
Ez az étel igazából a maradék húsleves felhasználására ad ötletet. A főtt csirkehúst szálnyi darabokra tépjük, a bőrt és a csontot kidobjuk. A leveszöldséget gusztusosan feldaraboljuk. A maradék leves levét felforraljuk, majd a ... tovább
Lehetőleg érett, magnélküli mandarint válasszunk. Két mandarin és egy citrom héját reszeljük le és 3 deci vízben tegyük fel főzni, majd a felére forraljuk be. A többi mandarin héját húzzuk le és vagdaljuk darabokra. A ... tovább
A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírját kisütjük. Egy tepsit kikenünk egy teáskanál vajjal és morzsával behintjük. A liptói túrót, a maradék vajat, a szalonna ... tovább
A tojásokat verjük fel habosra , szórjuk bele a maceszdarát, a gyömbért, a sót és a borsot, majd keverjük össze. Pihentessük fél órát. Vizes kézzel formáljuk gombócokat a masszából és tegyük a forrásban lévő levesbe, 10 perc ... tovább
A tojásokat verjük fel habosra , szórjuk bele a maceszdarát, a gyömbért, a sót és a borsot, majd keverjük össze. Pihentessük fél órát. Vizes kézzel formáljuk gombócokat a masszából és tegyük a forrásban lévő levesbe, 10 perc ... tovább
A tejből egy kis pohárnyit félreteszünk, a többit a kettévágott vanília rúddal és csipetnyi sóval felforraljuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshabból, ... tovább
A finomra metélt szalonnát zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékon megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát, a finomra vágott fűszereket és fél deci vízzel ... tovább