Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főtt
(676 db)

Szüreti áfonyás zellersaláta

A citrom levét kicsavarjuk, majd két pohár vízzel felöntjük. Ebbe a lébe tegyük, a gyufaszálnyi csíkokra vágott zellert. Pár perc pihentetés után a zellert leszűrjük, a levet felforraljuk, beletesszük a sót, a mézet és a ... tovább

Tagliolini Bresaola della Valtellinával

Főzzük meg a tagliolinit. Közben, egy magasabb oldalú serpenyőben pirítsuk meg, a nagyobbra vágott, trevisói vagy rucola salátát. Adjuk hozzá a Bresaola csíkokat és a tejszínt. Addig kevergessük egy fakanállal, amíg el nem éri a ... tovább

Tarcali raguleves

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát és a felkockázott combot. Ha kifehéredett, belekeverjük a kockára vágott zöldségeket. Barnulásig sütjük, majd rászórjuk a paprikát. Összesütjük és felöntjük liternyi vízzel. ... tovább

Tarhonyás csirkezúza

A megtisztított csirkezúzát apróra vágom. A vöröshagymát finomra metélem, majd 2 evőkanál forró olajon megfuttatom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet, ezután a tűzre ... tovább

Tarjás-kukoricás bableves

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát. Belekeverjük és felöntjük liternyi vízzel. Beledobjuk a babért és a zúzott fokhagymát, majd bezöldségelve, majdnem puhára főzzük. ... tovább

Tárkonyos birka-babgulyás

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Átsütjük rajta a felkockázott birkacombot, hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket és felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük ... tovább

Tárkonyos csirkeaprólékleves gazdagon

A csirkeaprólékot és a csirkemellet bő vízben felteszem főni. Beledobom a vöröshagymát és a fokhagymát, megfűszerezem, majd fél óra csendes forralás után a feldarabolt zöldségeket is. Ha minden megpuhult, a csirkemellet kiveszem, ... tovább

Tárkonyos halbecsinált

A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább

Tárkonyos malacraguleves

A malac, másra nem használható, húsnyesedékéből, zsíros, bőrös, csontos apróhúsból a legfinomabb. A húst vágjuk darabokra, a zsíros részét apróbbra. A zsíros részt bográcsban süssük át, pirítsuk meg rajta a z apróra ... tovább

Tárkonyos raguleves

A felhevített olajban gyengén átpirítjuk a finomra metélt hagymát, a kis darabokra vágott húst és a felkarikázott répaféléket. Ne barnítsuk meg, csak fehéredjen ki a hús. Ekkor öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára, közben ... tovább