5 db tojást keményre főzünk és ledarálunk, majd hozzáadunk két beáztatott kicsavart zsemlét, finomra metélt petrezselymet, zellerkrémet, 1 nyers tojást és sót.
Összedolgozzuk, negyed órát állni hagyjuk, majd pogácsákká ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a lisztet, ha zsemleszínűvé válik, hozzáadjuk a köménymagot és a citrom lereszelt héját. Rádobjuk a paprikát és 1 liter vízzel felöntve felforraljuk. Beledobjuk a zúzott fokhagymát és ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a rozmaringot, a babérleveleket és az előzőleg lehéjazott, majd apróra darabolt paradicsomot. Összesütjük és belekeverjük a ... tovább
Egy egész tojást, egynek a sárgáját vízzel összekeverem (kb. 4 decivel), ne tegyük bele az összeset amíg a tészta állaga nem alakul ki. Sózom, majd belekeverem a lisztet. Nem túl kemény masszává keverjük, de nem szabad alaposan ... tovább
A rizst a szokásos módon megpároljuk. A felvert tojásokból a felhevített olajon, két részletben vékony rántottát sütünk, de ne szárítsuk ki. Az újhagymát zöldjével együtt vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben vagy ... tovább
A vöröshagymát és a paprikát vágjuk apróra és egy nagyobb méretű serpenyőben pirítsuk meg az olajon. Ha megpirult tegyük hozzá a felszeletelt paradicsomot, majd keverjük bele a fűszerpaprikát, és kis lángon süssük tovább. ... tovább
A tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait kaparjuk ki és a húsát gyaluljuk le. A gyalult tököt sózzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig.
A hagymát vágjuk szálasra, a kaprot vagdaljuk finomra.
A hagymát pároljuk ... tovább
A megmosott kölest sóval, vajjal tejben puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 3 dkg cukorral habosra kikevert 2 tojássárgáját és a 3 dkg cukorral kemény habbá vert 2 tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat.
A megtisztított almák ... tovább
A gombafejek tönkjét kitörjük, megtisztítjuk és felaprítjuk. A vajon megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a tönkdarabkákat, amikor összeesett, hozzáadjuk a tejszínt, a bort és a fűszereket, és folyamatos keverés ... tovább
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. A húst megdaráljuk és összekeverjük az előfőzött rizzsel és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket kiszedjük.
A ... tovább