A túrót áttörjük és elkeverjük a tojások sárgájával és a liszttel. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A masszából, a felhevített vajon, palacsintánál kisebb, de ... tovább
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és fóliába tekerve a hűtőszekrénybe tesszük. 2-3 órát, de egy éjszakát is maradhat. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét tojással ... tovább
A lisztet összeszitáljukj a sóval és a sütőporral. Késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a vajjal és a túróval. Egy tjást hozzáadva összeállítjuk a tésztát, fóliába tekerjük és egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett ... tovább
A finomra vágott hagymát az olajon átpároljuk, a zúzott fokhagymát és az őrölt babért belekeverjük. A kifilézett csirkecombot kockára vágjuk, a bőrt és a csontot másra használjuk fel, hozzáadjuk és kissé átsütjük. ... tovább
A felhevített vaj-olaj keveréken a reszelt fokhagymát és a spenótot átpároljuk. Belekeverjük a fűszereket, a lisztet és a tojással elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Tálalhatjuk önmagában, ... tovább
A sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a liszttel, sütőporral és sóval összeszitált liszt felét. Rászórjuk a kétféle elkevert túrót, majd a finomra vágott kaporral elkevert reszelt cukkínit. Majd ismét a lisztes keverék ... tovább
A dióból 15 dekát megdarálunk, majd elkeverjük a liszttel, a sóval, a sütőporral és a borssal. Egy evőkanál margarinnal szétzúzzuk a fokhagymát, majd a többi margarinnal, a lisztes keverékkel és a túróval összegyúrjuk. Fóliába ... tovább
A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és ... tovább
A báránycombot lehártyázzuk, megtűzdeljük a fokhagymával és a szalonnacsíkokkal, Megsózzuk és borssal bedörzsöljük. Sütésig félretesszük. A feldarabolt zöldségekből és a szalonna bőréből sütőzacskóban zöldségágyat ... tovább
A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük.
Egy ... tovább