Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Csípős
(335 db)

Gung bao csirke

Pirítsuk meg szárazon a mogyorót, majd tegyük félre. A kicsontozott lebőrözött csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és hintsük meg a keményítővel. 2 evőkanálnyi forró olajban süssük át a csirkedarabokat, szép barnára. ... tovább

Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban

A tejben megáztatott zsemlét, a darált húst, a finomra vágott chilit és korianderzöldet megfűszerezve gyúrjuk sima masszává. Formáljunk diónyi gombócokat és kevés olajban körös-körül süssük aranybarnára. Lecsepegtetve tegyük ... tovább

Gyömbéres tonhal

A felszeletelt halat hintsük meg sóval és borssal, majd pácoljuk be fél órára a citromlébe. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, chilit és a lereszelt gyömbért. Szórjuk bele az őrölt római köményt, ... tovább

Gyömbéres-chilis répafőzelék

A felhevített vaj-olaj keveréken a finomra vágott hagymát, a chilit, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát megpirítjuk. A felkarikázott répával összesütjük, majd a barnacukorral elkeverjük. Kevés vízzel felöntve, fedő alatt, ... tovább

Gyömbéres-görögdinnyés ceviche

A garnélát forró sós vízben fél perc alatt előfőzzük. Megtisztítjuk, ha kell és felkockázzuk. A dinnyét apróra vágjuk és a finomra metélt lilahagymával, a garnélával és a salátaöntettel átforgatjuk. A lime levét, a finomra ... tovább

Gyorséttermi bundázott csirkecomb

A csirkecombokat ketté vágjuk, majd kifilézzük. Egy éjszakára sós tejbe áztatjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük. A liszttel elkeverjük a fűszereket. A combokat a fűszeres liszt, tojás és az összetört kukoricapehely zsemlemorzsa ... tovább

Gyümölcsös pulykanyársak

Előző nap az olajba keverjük a fahéjat, a feldarabolt chilit és a zúzott fokhagymát. Néhányszor összerázva langyos helyen pihentessük egy napig. Az aszalt szilvát áztassuk be a borba 2-3 órára. A hámozott, kimagozott barackot, ... tovább

Hagymás-olajbogyós muffin

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a cayenni borssal, a bazsalikommal és a rozmaringgal. Az olajat habosra keverjük a tejjel, a tojásokkal, a barna cukorral, majd hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt parmezánt ... tovább

Hagyományos salsa

A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg és a csumájukat kivágva, vágjuk apró darabokra. A lecsepegtetett zöld chilit és a vöröshagymát szintén metéljük finomra és keverjük hozzá a paradicsomhoz. Ízesítsük sóval, ... tovább

Hajdina fejtett babbal

A hajdinát negyed órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetve egy kanál olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és 20 percig, kis lángon, lefedve főzzük. Tíz percig pihentessük. A ... tovább