Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Hideg
(779 db)

Profiterol zöldcsütörtökre

A tésztából babapiskóta alakot nyomunk a sütőpapírra és megsütjük. Ha elkészült, kettévágjuk. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A vajon megpároljuk a spenótot, majd finomra aprítjuk. Még melegen, belekeverjük, a ... tovább

Provance-i csirkés zöldsaláta

A csirkemellet kifilézzük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajjal és a fűszerekkel, elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. Felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk és a feldarabolt zöldségekkel, az ecettel, ... tovább

Provance-i zöldségrakottas

A zöldségeket vékony karikára, a fokhagymát apró kockára vágjuk. Tálba terítjük, a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd a sóval és a borssal meghintjük. Ismét zöldség, majd a fűszerek következnek. A tetejére olaj kerül. ... tovább

Pudingos almatorta

A leveles tésztával kibélelünk egy gyümölcstortaformát. A széleit levágjuk és másra használjuk fel. A tojások sárgáját a cukor felével, a borral és a tejföllel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pudingport és a tésztára ... tovább

Pudingos-ricottás epertorta

Kevés tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a pudingos masszát. Kevergetve felfőzzük, majd a lángot kikapcsolva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt habosra keverjük a ... tovább

Pulykás-sajtos szendvics szőlővel

A bagelt vágjuk félbe és a vágott felét pirítsuk meg. Kenjük meg az olajjal, terítsük rá a sajtot. a sonkát és a salátaleveleket, szórjuk rá a félbevágott és kimagozott szőlőszemeket, majd borítsuk rá a mustárral megkent ... tovább

Puncsgolyók

A piskótát két tenyerünk között szétmorzsoljuk. A cukorból és 1 dl vízből szirupot készítünk. Ha kihűl összekeverjük a szörppel és a rummal, majd ráöntjük a piskótamorzsalékra és jól átkeverjük. Kicsit állni hagyjuk, ... tovább

Puncsgolyók

A cukrot egy deci vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük, belekeverjük a szörpöt és a rumot, majd hozzáadjuk a vajat és a kakaót. Végül beledolgozzuk, a darált dióval összeforgatott, édes kekszből vagy piskótából készített ... tovább

Puncstorta

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a cukor felével, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és a maradék cukorral és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent, ... tovább

Puszedlis-epres krém

Egy deci tejben elkeverjük a keményítőt. A többi tejet a kétféle cukorral és a sóval, felforraljuk. Hozzáöntjük a keményítős tejet és, kis lángon, folyamatosan kevergetve, újra forraljuk. A lángot lekapcsolva, néha megkeverve, ... tovább