Az endíviát megtisztítjuk és egy evőkanálnyi vajat a serpenyőbe dobunk, majd felöntjük, pohárnyi, vízzel. Ha felforrt, borssal és sóval ízesítjük, majd belehelyezzük az endíviákat. Fedő alatt, néha megfordítva, főzzük kb. ... tovább
A bort, az epret és a cukrot felfőzzük. A nagyobb eperszemeket villával kissé szétnyomkodjuk, majd belekeverjük a zselatint. Langyosan a süteményre öntjük. ... tovább
A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele.
2 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább
A szárazon megpirított mogyorót ledaráljuk. A vajon a morzsát aranybarnára pirítjuk, majd egy tálban a darált mogyoróval elkeverjük. Az epret kicsumázzuk. Annyi szem szép epret, ahány gombócot akarunk, félreteszünk. A többit, egy ... tovább
A cukrokkal elkeverjük a tojásokat. A liszttel összeforgatjuk a sót és a sütőport. Végül egyneműsítjük és tortaformába nyomkodjuk. 160 fokon 20 percig sütjük. A feldarabolt epreket, a balzsamecettel és a balzsam felével ... tovább
A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a ... tovább
A vajon átpároljuk a finomra vágott hagymát, ne hagyjuk megpirulni, de pároljuk teljesen puhára. Öntsük fel a zöldségalaplével és ízesítsük cukorral, sóval és tárkonyecettel. Ha felforrt, főzzük bele a torzsája nélkül laskára ... tovább
A fácán bőrét a hátán felhasítjuk, majd óvatosan megnyúzzuk. A bőrt félretesszük. Kicsontozzuk és a mellhúst külön tesszük.
A csontokból, a zöldségből, borssal, sóval, a babérlevéllel és a borral ízesítve, annyi vízzel ... tovább
A tejet meglangyosítjuk, a mézzel és az élesztővel elkeverjük. A tészta alapanyagait kenyérsütőbe tesszük a vajat kivéve, és sima tésztát gyúrunk vele. A vajat olvasszuk meg és keverjük el benne a fahéjat és amíg dagasztja a ... tovább
A túrót elkeverjük a tojássárgákkal és a kókuszliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd sóval, fehérborssal ízesítjük. Összeforgatjuk a túrós masszával és kanállal, sütőpapírral bélelt tepsire szaggatjuk.
180 fokra ... tovább