A libahús bőrét szükség szerint kitokozzuk, jól megmossuk, sózzuk, köménnyel, majoránnával, bedörzsöljük. A burgonyát cikkekre, a hagymát félkarikára vágjuk és a felvagdalt fokhagymával a tepsi aljára terítjük. Pici vizet ... tovább
A póré fehér részét akkorára vágjuk, mint a sertésszűz, majd citrommal, cukorral és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. A szűzpecsenyét gondosan lehártyázzuk és hosszában y alakban bevágjuk és tenyerünkkel lappá ... tovább
A főtt tojást, a lilahagymát és a sonkát apróra vágjuk, a héjában főtt, megtisztított burgonyát almareszelőn lereszeljük. A tojássárgájához adjuk a cukrot, a mustárt, a citromlét és az olajjal majonézzé keverjük. Sózva, ... tovább
A kissé zsírosabb borjúhúst ledaráljuk a fokhagymával és két fej vöröshagymával, majd a paradicsompürével, a fűszerkeverékkel, 3 evőkanál olajjal, ízlés szerint sózva, borsozva jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva felszeleteljük. A zöldségeket és a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük. Két rétegű alufólia lapra terítjük a szalonna felét, rárakjuk a burgonya felét, ... tovább
A marhahússal daráljuk le a hagymát és a fokhagymát, majd a felforrósított olajon kevergetve süssük meg, esetleg kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Közben fűszerezzük sóval, borssal és az és az őrölt édes köménnyel. ... tovább
A marhahúst csíkokra vágjuk és a ras el hanuttal ízesített paradicsommal összeforgatjuk. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni. Másnap a húst lecsepegtetjük, de a pácot félretesszük. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a húst ... tovább
Főzzük meg a tagliolinit. Közben, egy magasabb oldalú serpenyőben pirítsuk meg, a nagyobbra vágott, trevisói vagy rucola salátát. Adjuk hozzá a Bresaola csíkokat és a tejszínt. Addig kevergessük egy fakanállal, amíg el nem éri a ... tovább
Egy lábosban felmelegítjük a vajat és az olajat, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a fehérbort. Majd 15 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, megforgatjuk, és hozzáadjuk a rizst is. Hagyjuk egy ... tovább
Tűzálló tálba tesszük a bőréig bevagdosott szalonnát. majd az alsó felét ropogósra sütjük. Megfordítjuk és a másik oldalát félig megpirítjuk. Ekkor ráütjük a tojásokat, a fehérjét megsózzuk és addig hagyjuk a tűzön, ... tovább