Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Sonkával rakott tejfölös-sajtos galuska

2 tojásból, a lisztből, sóval és vízzel galuskatésztát keverünk, majd bő, sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük, a darált füstölt sonkával és a tejföllel elkeverjük. A felét zsírral kikent tepsibe simítjuk, majd a reszelt sajt ... tovább

Sonkával töltött, rántott paprika

A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét levágjuk. 2 tojást keményre főzünk, meghámozunk. A sonkával, a füstölt szalonnával, a vöröshagymával és a paprika lehulló részeivel ledaráljuk. A harmadik tojást ... tovább

Sopapilla sajttorta

Készítsük el a sopapilla tésztát, majd osszuk két darabra, az egyik, kicsit nagyobb legyen. Nyújtsuk ki fél centis lappá mindkettőt. A nagyobbik lappal béleljünk ki, egy vajjal kikent tepsit. A krémsajtot keverjük, a tojások ... tovább

Sopapilla, avagy mexikói csöröge

Fél deci langyos vízbe szórjuk bele az élesztőt. Forraljuk össze a tejet, a cukrot és a sót. Keverjük bele a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. ha már, csak langyos keverjük bele a tojást és az élesztőt. Dagasszuk hozzá a lisztet ... tovább

Sopszkasaláta

A zöldségeket nem túl apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Az ecetbe belekeverjük a sót és a borsot, majd ha a só feloldódott habosra keverjük az olajjal. A zöldféléket óvatosan összekeverjük az öntettel, ... tovább

Sörben főtt morva kolbász

A finomra vágott hagymát és a keresztben félbe vágott kolbászokat leöntjük a sörrel, majd fedő alatt, kis lángon fél órát forraljuk. A vajon megpezsgetjük a lisztet és felöntjük, a botmixerrel áttört, kolbászfőzőlével. ... tovább

Sörben párolt, hagymás, gombás sertésborda

A szárított gombát áztassuk be a sörbe. A karajszeleteket gyengéden verjük ki, hintsük meg sóval és borssal és a felhevített olajban süssük elő. A hús sütőzsiradékához adjuk hozzá a vajat, majd a félfőre vágott hagymát ... tovább

Sörben sült oladalas

Az oldalast 2-3 csontonként feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Megszórjuk a kockára vágott fokhagymával, a köménymaggal és a gerezdekre vágott hagymával. mellédobjuk a babért, rákanalazzuk a zsírt, majd ... tovább

Sörkenyér

Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval, ízlés szerint tehetünk bele őrölt köménymagot is. Végül gyúrjuk össze a sörrel. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt formába és 175 fokra előmelegített ... tovább

Sörkifli

Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk, majd, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük. 3 cipót formálunk belőle. Kerekre nyújtjuk és 8 részre daraboljuk. Vastagabb része felől ... tovább