Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, 2 deci tejföllel, a pörköltszafttal, a felvagdosott olívával és a kicsontozott, majd apróra metélt ... tovább
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojással és sávosan megszórjuk a magokkal. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk. 160 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük. ... tovább
A sóskát váltott vízben alaposan mossunk meg. A
levelek szárát szakítsuk le, majd a megtisztított
sóskát újból megmosva vágjuk csíkokra. Egy lábosban melegítsük fel az olajat és dobjuk rá az
összevagdalt sóskát, fedő alatt, ... tovább
A vastag szárától megtisztított sóskát a felforrósított vajon átpároljuk, a liszttel meghintjük és az alaplével felöntve puhára pároljuk. Sóval, cukorral ízesítve, a botmixer poharába dobjuk és a tejfölt ráöntve ... tovább
A tejet egy teáskanálnyi cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a maradék cukorral és egy teáskanálnyi sóval, az olvasztott, de nem meleg libazsírral és a felfuttatott élesztővel ... tovább
A marhacombot a fűszerekkel megszórjuk, majd levákumozzuk. 56.5 fokon 12 órát szuvidáljuk. Pár napra hűtőbe tehetjük, de végül szobahőmérsékletre engedve, a forró olajon, oldalanként két percig sütjük. Csíkokra vágva tálaljuk. ... tovább
A héjas kagylót áztassuk, 20 percig, sós vízben és, amelyik kinyílik dobjuk ki. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát, adjuk hozzá a felvagdalt, ízlés szerint kimagozott chilit és a zúzott fokhagymát, majd ... tovább
A felhevített olajban a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert megpároljuk. A tenger gyümölcseit hozzáadva összeforraljuk. Közben fűszerezzük, az felvagdalt olívát és az áttört a paradicsomkonzervet hozzákeverjük. ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és a konzerv paradicsommal. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne ... tovább
Spaghetti Cacio e pepe–tipikus római tésztaétel.
Tegyünk fel a tűzre egy serpenyőt, és olvasszunk meg benne egy nagyobb darab vajat. Csepegtessük le nagyjából a megfőtt tésztát, és tegyük bele a serpenyőbe, alaposan szórjuk meg ... tovább