Hagyományosan, úgynevezett, penyigei szilvából készül. A szemre szép, de ízre silány, modern szilvafajtákból nem készíthető. A mennyiséget inkább növelni érdemes, mert a hosszadalmas munkára érdemes társaságot hívni és ... tovább
Az őzgerincet szeletekre vágjuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Borssal, kakukkfűvel meghintjük és olajjal leöntve 2 napra hűtőbe tesszük.
Az őzgerinc csontjából barnamártást készítünk. Érdemes a ... tovább
A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, ... tovább
A sertéskörmöt felvágatjuk a hentessel. A felhevített olajon a félfőre vágott hagymát, a körmöt jól átsütjük, a zúzott fokhagymát, a felkockázott chilt és a többi hozzávalót belekeverve némi vízzel felöntve főzni kezdjük. ... tovább
A szedret leszárazzuk. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd a harmadát a sütőtálba öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Vegyük ki, szórjuk rá a ... tovább
A kókusztejet a vaníliakivonattal és a cukorral felforraljuk. A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodva a kókusztejhez adjuk. Belekeverjük a tejfölt és óvatosan hozzáforgatjuk a szedret. Kelyhekbe kanalazzuk és hűtőben megdermesztjük. ... tovább
A tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját a cukorral elkeverve, gőz felett besűrítem. A kihűlt masszát, a citromlével és sóval kemény habbá vert tojásfehérjével, a szintén kemény habbá vert tejszínnel és a mélyhűtött ... tovább
A halakat kifilézem, a pontyot beirdalom, majd gusztusos darabokra vágom, besózva félre teszem. A halfejeket és a csontokat a félkarikára vágott hagymával és sóval kis lángon, 3 liter vízben, másfél órát főzöm, majd leszűröm, ... tovább
A felhevített zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kockára vágott húst és addig pirítjuk, amíg a színét elveszti, ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a kockára vágott paprikát, paradicsomot és mindig, kevés ... tovább
A kockákra vágott bacont megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát meg a paradicsomot. Kevés víz hozzáadásával fél órát pároljuk. ... tovább