Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Paradicsomos-gombás csirkeragu

A felhevített olajon a vöröshagymát átpároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és belekeverjük a bazsalikomot. Hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát és a csirkemellet. Hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba ... tovább

Csirkemell zöldborsóval és rákkal

A csirkemellet vágjuk kockára, majd a felforrósított vaj-olaj keveréken süssük pirosra. Sütés közben sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a zúzott fokhagymával. Ha majdnem puha, keverjük bele a mélyhűtött zöldborsót és a ... tovább

Olaszos csirkeragu

A felhevített olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott csirkemellet átsütjük rajta. Hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, felöntjük a borral, majd nagy lángon, kevergetve zsírjára sütjük. ... tovább

Zöldborsós csirkeragu

A felforrósított vajon, a finomra metélt, hagymát megpároljuk. A dobókockányi darabokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd hozzáadjuk a zöldborsót. puhára pároljuk, esetleg, kevés vizet hozzáadva. Végül belekeverjük a ... tovább

Slambuc káposztalevese

A káposztákat megtisztítjuk és kitorzsázzuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. A répákat és a zellert tisztítás után felvagdaljuk. A hagymaféléket tisztítás után feldaraboljuk. Mindent leveses fazékba dobunk, majd a fűszereket ... tovább

Slambuc kagylólevese

A felhevített olajban átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, a fűszereket, majd ráöntjük a paradicsomlét, a zöldségalaplét és a bort. Összeforraljuk és egy órát főzzük. Ekkor beleborítjuk a megtisztított kagylóhúst és 5 ... tovább

Medvehagymás-sajtos tészta

A tésztát előírás szerint megfőzzük. Amíg készül, a vajat felhevítjük és a finomra vagdalt medvehagymát megfonnyasztjuk rajta. Meghintjük a liszttel, rányomjuk a sajtot, beleöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, közben sózzuk, ... tovább

Sertéscomb velesült zöldségekel

A szép darab sertéscombot sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon, minden oldalán süssük pirosra. A feldarabolt zöldségeket forgassuk át, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A harmadát terítsük tepsibe, a combot fektessük ... tovább

Olívás kenyér

Két és fél deci langyos vízbe keverjük el a cukrot, az élesztőt és evőkanálnyi lisztet hozzáadva, hagyjuk öt percig pihenni. Közben az olajbogyó felét vágjuk apró darabokra. Gyúrjuk össze a lisztet a darabolt olívával, az ... tovább

Fokhagymás fetakrém

A fokhagymát zúzzuk össze, az olívaolajjal és a fetával keverjük habosra, kevés borssal és néhány csepp citromlével ízesítve hűtsük be. Olívabogyóval díszítve tálaljuk. ... tovább