A borjúhúst és a zsenge zöldséget kockára vágjuk. A felhevített vajon a húst, addig sütjük, amíg a színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és azzal is átpirítjuk, de ne barnuljon meg. Megszórjuk liszttel és ... tovább
A marhahúst csíkokra vágjuk és a ras el hanuttal ízesített paradicsommal összeforgatjuk. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni. Másnap a húst lecsepegtetjük, de a pácot félretesszük. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a húst ... tovább
A felhevített olajban kevergetve fehéredésig sütjük a darált marhahúst. Ha morzsás lett az állaga, hozzáadjuk az apróra vagdalt hagymát, paprikát és a chilit. Pár perc kevergetés után, beletesszük, a kézzel szétnyomkodott, ... tovább
a burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítva felkarikázzuk. Egy evőkanál vajjal kikenünk egy serpenyőt és a sózott, borsozott halfilét beleterítjük. Leöntjük a borral elkevert citromlével és puhára pároljuk. A többi vajon ... tovább
4 ovális tűzálló tálba egy-egy deka vajat forrósítunk. Óvatosan két tojást ütünk beléjük, úgy, hogy a sárgájuk egyben maradjon és takarékon addig sütjük, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája lágy marad. Tálalás ... tovább
A tojásokat, a tejszínnel, a sóval és ízlés szerinti borssal felverjük. A felhevített vajban, kevergetve a kívánt szilárdságúra sütjük. Előmelegített tányérokra tálaljuk. Tálalás előtt pirosparikával meghintjük.
Idényben ... tovább
A sonkát (igazából angolszalonnát) 8 szeletre vágjuk, majd 4 ovális jénaiban 1-1 deka vajban az egyik oldalukat megsütjük, átfordítjuk és minden tálba, két tojást beleütünk, majd addig sütjük, amíg a tojások sárgája még lágy ... tovább
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítva hagyjuk kihűlni. A kenőmájast a fűszerekkel, a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a puha vajjal habosra keverjük. A kenyérszeleteket a májpástétommal megkenjük, majd a ... tovább
A tepertőt apró darabokra felvagdalom, majd a túróval, a darával, a tojássárgával és a tejföllel masszává keverem, ízlés szerint sózom, borsozom. Félreteszem és a zsírt meglangyosítom. Az egyik réteslapot enyhén nedves ... tovább
A lebőrözött tokaszalonnát centis kockára vágjuk, majd lobogó forró vízbe dobjuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A lapockát kétszer-háromszor átdaráljuk. A fűszereket és a fokhagymát két evőkanál vízzel ... tovább