A fűszereket kőmozsárban péppé dolgozzuk. Az olaj felét és a bort belekeverjük. A csirkemellet bőröstül levágjuk a csontról és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát állni hagyjuk, majd olajjal kikent tepsibe fektetjük. ... tovább
A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg és a csumájukat kivágva, vágjuk apró darabokra. A lecsepegtetett zöld chilit és a vöröshagymát szintén metéljük finomra és keverjük hozzá a paradicsomhoz. Ízesítsük sóval, ... tovább
A pangasiusfiléket megsózzuk, megborsozzuk. A meglangyosított vajat elkeverjük az olajjal és a harmadát tepsibe öntjük. A filéket beleterítjük, ráreszeljük a lime-ok héját és rácsavarjuk a levüket. A tetejére csepegtetjük a ... tovább
A szikkadt kalácsot kockára vágjuk. A mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk. A felvert tojásokhoz keverjük a krémsajtot, a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a vaníliás cukrot. Összeforgatjuk a kalácsdarabokkal, a mandulával ... tovább
A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára ... tovább
A felforrósított olajon az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpároljuk rajta a finomra metélt vöröshagymát. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A hagymás szalonnára öntjük a tejszínt, belekeverjük ... tovább
A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. ... tovább
A makrélát lefejtjük a szálkákról és a finomra vágott hagymákkal elkeverjük, botmixerrel összezúzzuk, majd elkeverjük az apró kockákra vágott chilivel, kaliforniai paprikával, majonézzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A ... tovább
Tisztítsuk meg a polipot, a bőrét könnyebb lehúzni, ha, majd megfőtt. Forraljuk fel a borecetet fél liter vízzel és sóval. Dobjuk bele a polipot és főzzük kb egy óra hosszat. Szórjuk meg villával, hogy meggyőződjünk róla, hogy ... tovább
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira. Az ecetet forraljuk fel a fűszerekkel és a zöldségeket, részletekben, főzzük benne tíz percig. Rakjuk gusztusosan üvegekbe, végül öntsük fel ... tovább