A tejet felforraljuk, belekeverjük a mézet és a fahéjat, majd leforrázzuk vele a darált mákot.
Az áttört túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgákkal, a cukorral és a sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összegyúrjuk ... tovább
A darált mandulát, a lisztet, a 6 deka porcukrot és a sót összeszitáljuk. A tojásokkal habosra keverjük a margarint. A lisztkeverékkel összegyúrjuk és ujjnyi hosszú, centi vastag rudakká formáljuk. A két végét elvékonyítva kifli ... tovább
A mandulát szárazon, kissé megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a citromhéjat és a mandulát. Vajjal kikent, lisztezett ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen áttörjük. Amíg hűl a langyos tejben csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat, kezdetben ne adjuk hozzá az egész lisztet, de a burgonya fajtájától ... tovább
A cukrot a tojássárgájával és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kakaóval átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát akkora, sütőpapírral kibélelt ... tovább
A feldarabolt pulykanyakat és a szárnyból eltávolított csontokat, a zúzával bő két liter sós, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni. Két órát kis lángon forraljuk. Közben a felkockázott pulykaszárnyat a ... tovább
A szalonnából négy, bőrös szeletet levágunk, majd keresztben, centis távolságokra a bőrig bevagdossuk és félretesszük. A többi szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A finomra metélt hagymát a szalonna zsiradékán ... tovább
A tésztát lehetőleg előző este készítsük el.
A tejfölben elkeverjük az élesztőt és egy tojást, jól elkeverjük. A lisztet deszkára tesszük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és gyorsan, hogy a zsiradék meg ne olvadjon, összemorzsoljuk. ... tovább
Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk egy kis tejben, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A tésztát 6 egyenlő részre osztom, kinyújtom, és egyenletes vastagságban ... tovább
A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a ... tovább