Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Mandulás ropogós

Szitáljuk össze a sót és a sütőport a liszttel. Keverjük habosra a vajat, a mascarponét a kétféle cukorral és az aromával. Dolgozzuk a két keveréket tésztává. Tegyük hűtőbe egy órára, majd formáljunk diónyi gombócokat és ... tovább

Karácsonyi omlós perec

A lisztet, a hideg vajat, a sót és a cukrot késes keverőben összedolgozzuk, majd a tolással és a mandulaaromával tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az ételfestéket. Hűtőben, ... tovább

Fűszeres vaddisznóborzaska

Az érlelt vaddisznógerincet leöntjük két gerezd zúzott fokhagymával ízesített, négy deci tejjel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A maradék tejből, a reszelt burgonyából, a ... tovább

Húsvéti sonkáslepény

Jó recept húsvéti maradékok felhasználására. A tésztát elkészítjük és akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele, egy, kerek lepényformát. Sütés előtt tegyük vissza a hűtőbe 10 percre. Szurkáljuk meg az alját villával ... tovább

Csokoládé mousse gyömbéres keksszel

Gőz felett, de úgy hogy a keverőedény ne érjen a vízbe, keverjük simára a vajat és az és az összetördelt csokoládét, de ne forraljuk túl, 50 fok felett összeugrik a csokoládé. Végül dolgozzuk bele a tojássárgáját. Ha a massza ... tovább
cimkék

Karamellizált szilváspite

A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport tegyük késes robotgépbe, majd keverjük át. Adjuk hozzá a vajat és keverjük morzsásra. Beletéve a két tojássárgáját dolgozzuk tésztává. Gyúrjunk belőle gombócot és fóliába tekerve, ... tovább

Parmezános rántott sertésborda tárkonyos mártással és kelbimbóval

A sertéskaraj szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Megsózzuk és hagyományos módon lisztbe, felvert tojásba panírozzuk. Az utolsó réteg azonban, a zsemlemorzsával elkevert reszelt parmezán legyen. Középforró olajban, ... tovább
cimkék

Almás-diós foszlós kalács

Kevés langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, öntsük a liszt közepébe, majd dagasszuk össze a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, a langyos vajjal és annyi tejjel, hogy puha tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen ... tovább

Mézeskalács (Gabi féle)

A mézet, cukrot, vajat összemelegítjük, de nem forraljuk. A lisztet, szódabikarbónát, tojásokat kenyérsütőgépbe tesszük és hozzáadjuk a mézes keveréket. A gép nagyon szép, sima tésztát dagaszt belőle. Ha kész, lisztezett ... tovább

Dédi hájas sütije

A hájat, 2 óráig, hideg vízben áztatjuk, megtöröljük, lehúzzuk a hártyáját, daraboljuk és daráljuk. 50 dkg hájat kb. 15 dkg liszttel összegyúrunk és 20 percre hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen. Az egy kg szitált lisztbe ... tovább