Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel

A felhevített zsiradékon megpároljuk a kicsire vágott burgonyát és finomra szelt hagymát. Ha kicsi színt kapott rászórjuk a borsót, a mentát, megfűszerezzük, majd felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, majd botmixerrel ... tovább

Sült lazac citromos vajmártással

A bőrös lazacfilét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal és az egyik citrom levével meghintve bepácoljuk, úgy két órára. A másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. Az olajat és a vaj felét felhevítjük, majd a ... tovább

Tarja sajtmártással

A felhevített zsiradékon, hirtelen megsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félretesszük. A sütőzsiradékon lepirítjuk a finomra vágott paprikát, a félfőre szelt hagymát, majd a darabolt olívát hozzáadva összepároljuk. ... tovább

Aranykocka

A kockára vágott zsemlét egy evőkanál zsírban lepirítjuk. Fűszerezzük és a tojásos tejben elkeverjük. Ha felszívta a folyadékot, ellapogatva, mindkét oldalát, a félretett zsiradékban aranybarnára sütjük. Kockákra vágva, ... tovább
cimkékLevesbetétek

Almás-diós csavart

Az élesztőt kevés cukorral és egy deci langyos tejjel felfuttatjuk, majd egy tojással, öt deka cukorral, a sóval a kenyérsütőgépbe tett lisztre öntjük. Dagasztani kezdjük, majd a csipogáskor hozzáöntjük az olvasztott, de csak ... tovább

Sörkenyér

Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval, ízlés szerint tehetünk bele őrölt köménymagot is. Végül gyúrjuk össze a sörrel. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt formába és 175 fokra előmelegített ... tovább

Szapporói csirkemell

A csirkemellet dobókockányira vágjuk, majd a liszttel, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A félretett vaj olaj keveréken átsütjük, majd félretesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a hagymaféléket, belekeverjük a curryt, a ... tovább

Zöldséges pulykatokány

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát és a csíkokra ... tovább

Húsos árpakása

Az árpát áztassuk be 2 órára. A forró olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a kockázott húst süssük fehéredésig benne. Kis lángon pároljuk tíz percig. Keverjük bele a zúzott fokhagymát, a borsot és a majoránnát. ... tovább

Zelleres, almás máj

A felhevített libazsír felén lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szelt májat, majd a zúzott fokhagymával, a vékonyra szelt almával és zellerszárral, a fehérborral összesütve tálaljuk. A barna bulgurt a ... tovább