Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Vajpuha marhaszelet

A húst 8 szeletre vágjuk, és deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalával ugyanezt csináljuk. Addig mártogatjuk a morzsába és verjük bele, amíg jól láthatóan ... tovább

Nyúl vörösboros mártásban

• Nyúl vörösborban Ujjnyi csíkokra vágjuk a húst, serpenyőben zsíron puhára pároljuk. A májat felszeleteljük És a hús mellett átsütjük. Közben külön-külön megpároljuk a gombát sózva borsozva, és a borsót, és ... tovább

Tejfölös nyúl

A szalonnával megtűzdelt nyúlgerincet tegyük tepsibe. Rakjuk mellé a karikára vágott hagymát és a zsírt, majd kevés vizet öntve alá fólia alatt pároljuk puhára. Ezután öntsük le a tejföllel, és az egészet a sütőben süssük ... tovább

Széchenyi őzérmék

Az őzgerincet szeletekre vágjuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Borssal, kakukkfűvel meghintjük és olajjal leöntve 2 napra hűtőbe tesszük. Az őzgerinc csontjából barnamártást készítünk. Érdemes a ... tovább

Vargányás vaddisznótokány

A vaddisznóhúst kisujjnyi csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk rajta az apró kockára vágott hagymát. Rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd megfűszerezve, saját levében pároljuk. A ... tovább

Fogas jóasszony módra

Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a halalaplét és a fehérbort. Fóliával letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig pároljuk. A halszeleteket serpenyőbe szedjük és a párolólevet ... tovább

Dorozsmai molnárponty

A halszeleteket besózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vagdalt ... tovább

Sonkás tészta

A tésztát előírás szerint megfőzzük, de elég kicsit roppanósra hiszen még sülni is fog. A szalonnát apró kockára, a bacont és a sonkát csíkokra vágjuk. a szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a bacont és a ... tovább

Bolognai lasagne

A tésztalapokat nem túl puhára főzöm, majd hideg vízzel leöblítve, konyharuhára terítem. A langyos besamelbe keverem a megreszelt sajtok felét. Az olajjal kikenek egy megfelelő méretű edényt és egy rétegben tésztát terítek rá, ... tovább

Birkaragu

A kockákra vágott húst az olajban az apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal puhára pároljuk, ha kell kevés vizet adunk hozzá. Rádobjuk a csíkokra vágott császárhúst, tovább pároljuk egy negyed órát, majd ... tovább