Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 49 találat

Zöldségcurry

Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a köményt és a koriandert, amikor pattogni kezd, tegyük rá a hagymát, a chilit. Kevergetve pároljuk meg, ha a hagyma üvegessé válik, adjuk hozzá a kockára vágott répát, cukkinit és padlizsánt. ... tovább

Padlizsán chutney

A padlizsánt, héjastól, vágjuk kockára és besózva hagyjuk állni tíz percig, majd öblítsük és csepegtessük le. A felhevített olajban pattogtassuk ki a mustár- és édesköménymagot. Keverjük bele a finomra vágott hagymát és ... tovább

Csirke tagine zöldségekkel

A csirkecombot a ras el hanut felével és sóval meghintve, a felhevített olajon átsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A centis kockákra vágott zöldségeket a sütőzsiradékon, a megmaradt fűszerekkel elkeverve átsütjük. Az összes ... tovább

Töltött padlizsán

Kisebb padlizsánokat válasszunk, majd hosszában vágjuk őket félbe. A húsokat kockázzuk be, úgy, hogy a héját ne vágjuk át, sózzuk meg és hagyjuk 20 percig állni. Ezután öblítsük le és a felszínét olajjal vékonyan megkenve, ... tovább

Májas rakott padlizsán

Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott májat. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Ha a máj átsült, sót és borsot keverjünk bele. Hevítsük fel a vajat, majd a lisztet ... tovább
cimkékFőétel, Buli, Húsételek

Mediterrán aprópecsenye

A csirkemellet kicsontozzuk és sóval, borssal meghintve félretesszük. A vöröshagymát félfőre, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát kockára vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd ezt is feldaraboljuk. A zöldségeket ... tovább

Padlizsános túrós lepény

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és csipetnyi sóval, majd egy tojást és kevés vizet hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben, egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A felhevített olajon ... tovább

Kuszkusszal töltött padlizsán kupola, kétféle pestóval

A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat ... tovább

Májjal töltött padlizsán

A padlizsánokat, hosszában, elfelezzük, majd a héjára vigyázva a húsát bekockázzuk és besózzuk. A vágott felével lefelé deszkára borítjuk, fél óra múlva leöblítjük, majd szárazra itatjuk. A vágott felét olajjal vékonyan ... tovább

Zöldséges-gombás penne

A felhevített olajban megpároljuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott cukkínit, padlizsánt és a gombát. Összesütjük, majd rászórjuk a fűszereket és ráöntjük, a kézzel összetört, paradicsomkonzervet, a ... tovább