Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 115 találat

Gixer módosított franciasalátája

A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A ... tovább

Zöldséges rizskása

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúcombot. Jól összesütjük, majd belekeverjük a rizst és ha, az is átpirult, felöntjük 2 pohár vízzel. A levét ... tovább

Tarcali raguleves

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát és a felkockázott combot. Ha kifehéredett, belekeverjük a kockára vágott zöldségeket. Barnulásig sütjük, majd rászórjuk a paprikát. Összesütjük és felöntjük liternyi vízzel. ... tovább

Töltött csirkecomb

2 evőkanál felhevített olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd a gombát hasonlóra darabolva, rövid lére sütjük rajta. Végül a zúzott fokhagymát, 5 apróra darabolt főtt tojást, valamint a fűszereket és a finomra ... tovább

Lazac tejszínes-zöldborsós szószban

A négy szeletre vágott lazacfilét kiszálkázzuk, majd sóval, borssal meghintjük. A citrom levével kissé megcsepegtetve, fél órát állni hagyjuk. A vaj-olaj keveréken süssük át a lazacszeleteket, majd meleg helyre tegyük félre. A ... tovább

Csirkeaprólékleves gyömbérrel, csípősen

A csirkeaprólékot és a finomra vágott zöldségeket, a felhevített olajon megpirítjuk. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Félidőben a reszelt gyömbért, a lereszelt lime héjat és a felkockázott chilit ... tovább

Zöldcsütörtötki tészta

Bő, cukorral, sóval és kevés citromlével ízesített vízben főzzük roppanósra, az ujjnyi darabokra vágott, spárgát. Szedjük ki, tegyük jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. A főzővízben főzzük, al dente-re, a tésztát. Az ... tovább

Zöldséges csirkecurry

A csirkecombot kifilézzük és kockára vágjuk. A paprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra szeljük. A gyömbért és a répát lereszeljük. A zöldbabot ujjnyira metéljük. A felhevített olajon megpirítjuk a fűszereket, ... tovább

Zöldséges kacsaszívragu

A zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a félbe vágott szíveket, a finomra szelt fokhagymát és a fűszereket. Saját levében pörköljük, pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor, majdnem puha, ... tovább

Marhacurry quinoával

A felhevített ghíben, több részletben, átsütjük a kis kockára vágott marhahúst. Félre tesszük. A zsiradékban megpirítjuk a fűszereket és mellédobjuk a finomra vágott hagymákat. Visszatesszük a marhahúst és mindig, csak kevés ... tovább