Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 167 találat

A kuszkusz

Berber szó, a marokkói, algériai, tunéziai, líbiai konyha étele. Búzadarából készül, hasonlóan a tarhonyánkhoz, kézzel. Többféle méretben kapható. Főzni sem kell, eredetileg a fővő étel gőzében puhult meg. Aki emlékszik az ... tovább

A bulgur

A bulgurt leöntjük 2 pohár sós vízzel, majd felforraljuk és 10 percig főzzük. Az edényt kendővel letakarva és lefedve 10 percig pihentetjük. Villával fellazítva tálaljuk. Tarhonya helyett használhatjuk. Salátának is ... tovább

A köles

A köles a rizs jó helyettesítője. Pároljuk meg a finomra vágott hagymát a felhevített olajon, szórjuk rá a többször átöblített kölest, majd forgassuk át és öntsük fel 3 pohár vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, majd fedő alatt, ... tovább

Lélekmelegítő csirkeraguleves

A csirkecombokat kifilézzük és a csontokból, bőrökből 1 liter vízzel, kb. 1 óra alatt, alaplét főzünk. Sózni nem kell. A felhevített olaj felén átsütjük, a felkockázott combokat. A másik felén, az apróra vágott zöldségeket. ... tovább

Gombás kakaspörkölt túró galuskával

A felhevített libazsírban átpároljuk a hagymát és a kockára vágott kakashúst, a csontokat hozzáadva, jól összeforgatjuk és kevés vizet hozzáadva összefőzzük. Kis lángon pároljuk, szükség szerint kevés vizet hozzáöntve. ... tovább

Almaecet

Egy ötliteres befőttesüvegbe belerakunk 2 kg lereszelt almát. 3 liter vizet felforralunk, majd belekeverjük a cukrot. Kevergetve feloldjuk és langyosan az almára öntjük. Gézbe tekert kenyeret (kovászos legyen) fektetünk rá. Tányérral ... tovább

Quinoa főzése

A quinoát főzése előtt jól mossuk le, finom szövésű szitában vagy gyolccsal bélelt kendőben, mert aprók a magok. Szikkasszuk le. Ha köretnek főzzük, érdemes kevés olajban lepirítani, kellemes, diós íze lesz. Kétannyi vízben ... tovább

Sajttal-hagymával töltött csirkemell baconban

A csirkemellet kifilézzük, majd a szeleteket, fólia között vékonyra verve, öt szeletté formázzuk. A húsokra szórjuk a finomra vágott fűszereket, rájuk tesszük a ceruzányira vágott sajtot és az újhagymát, roláddá formázzuk és ... tovább

Aszalt gyömölcsös káposztán sült csirkecomb

A néhány vágással felaprított káposztát a kisebbre szelt gyümölccsökkel, a finomra vágott hagymával, fokhagymával és a babérlevelekkel átforgatunk, majd jénaiba vagy egyéb sütőtepsibe terítünk. Rátesszük a sózott, borsozott ... tovább

Parasztleves

A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, az apróra vágott hagymát és a tésztát barnára pirítjuk rajta. Belekeverjük a kolbászt és az uborkagyalun leszelt burgonyát. Ezzel is összesütjük. Végül liternyi vízzel felöntve ... tovább