A diódarálón ledarált kekszhez hozzáadunk 3 evőkanál kakaót és a porcukor kétharmadát. Majd fokozatosan hozzáadjuk a kávét és a rumot. Keményre gyúrjuk. Porcukorral meghintett munkalapon téglalap alakúra, kb fél cent vastagra ... tovább
Két tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk. A kolbászt a bőrétől megtisztítjuk, majd szétmorzsoljuk. A vajon átpárolt hagymát a kolbászos, tojásos, zsemlés masszához keverjük. A csirkemellet lapjában félbe vágjuk és ... tovább
A karaj hártyáját bevagdossuk és vékonyra verjük. A kolbászt a bőréből kinyomjuk és elosztjuk a húsokon. A szeletek két szélét behajtva roláddá tekerjük, majd konyhai zsineggel körbekötjük. Kívülről sózzuk, borsozzuk, ... tovább
A malaccombot kicsontozzuk, majd jobbra-balra bevágjuk, hogy egy nagy szeletet kapjunk. A finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon, megpároljuk, a tűzről levesszük és belekeverjük a vagdalt petrezselymet és a majoránnát. ... tovább
A zsemléket félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpároljuk, majd a lebőrözött, kis kockára vágott kolbászt belekeverjük. Gyengéden átpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A reszelt ... tovább
A csontot a fűszerekkel, két liter vízben, főni tesszük, majd a zöldségeket két óra múlva hozzáadjuk és még egy órát főzzük. A kapott levest leszűrjük és a zöldségeket apróra vágjuk, félretesszük. A megdarált sertéshúst ... tovább
Lehetőleg friss, puha kolbászt válasszunk. A kolbász bőrét húzzuk le és a hagymával és a keményre főtt tojásokkal daráljuk le. A puha vajjal és a tejföllel keverjük habosra, Lehűtve, pirítóssal tálaljuk, de kenhetjük ... tovább
A szalonnát, a sonkát és a fokhagymát kétszer ledaráljuk, majd botmixerrel a pirospaprikával, a köménnyel és némi borssal simára keverjük. Óvatosan sózzuk. mert a szalonna és a sonka is sós. Kicsit hagyjuk állni, hogy ... tovább
A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk rajta. A végén belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a darabolt chilit, a magokat, ízlés szerint távolítsuk el. ... tovább
Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a ... tovább