A burgonyát, lehetőleg nem szétfövő fajtát válasszunk, sós vízben, héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A reszelő legdurvább fokán lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát, vastag falú serpenyőben, ... tovább
A mazsolát ledaráljuk, majd a felmelegített rummal leöntjük és fél órát állni hagyjuk. A lehűtött csokoládét lereszeljük és a puha vajjal, cukorral, vaníliával elkeverjük, beleforgatjuk a mazsolát a levével együtt. diónyi ... tovább
A kekszet és a diót megdaráljuk, majd a cukorral, a vajjal és annyi befőttlével, hogy kemény, de formálható masszát kapjunk jól összegyúrjuk. Fél óra pihentetés után diónyi gömböket formálunk, majd a közepükbe egy szem meggyet ... tovább
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a 25 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgáját és egy teáskanál sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk.
A sajtokat lereszeljük, 5 dekányit félreteszünk, a többit ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval. A vaj felével összemorzsoljuk és a tejjel összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk. A félretett vajjal, tejföllel és a reszelt sajttal készített masszával megkenjük és feltekerjük. ... tovább
A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk. A vajjal, az egy kanál tejföllel, a reszelt sajt kétharmadával és a 2 tojássárgájával összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Fél ... tovább
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és belegyúrjuk a morzsalékos tésztába a megreszelt sajtok felével. A tojásfehérjét habnak felverjük, rákenjük a ... tovább
A lisztet, margarint, tejfölt, és a sót összedolgozom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap a tésztát kettévágom, először egyik majd a másik felét készítem el.
A tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtom, ... tovább
A sajt felével a hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtva, háromszor hajtogatjuk, közben, hideg helyen, 20-20 percig pihentetjük. Végül késfok vastagságúra nyújtva, a tojással lekenjük és a sajt maradékával ... tovább
A kenyérszeleteket kenjük meg kőrözöttel és borítsuk be, váltakozva, a hajszálvékonyra szeletelt sajttokkal. A tetejét hintsük meg leheletnyi pirospaprikával. A közepükre nyomjunk rózsát a kőrözöttből és díszítsük az ... tovább