Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Bálint nap
(194 db)

Mangós-currys pulykamell tekercs

A pulykamellet szeletekre vágjuk és gyengéden, fólia alatt kiverjük. Olajjal vékonyan bekenve, pár órát hűtőben pihentetjük. Közben a bacont egy evőkanál olajon ropogósra sütjük, majd a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta. ... tovább

Marcipános bon-bon

A marcipánmasszát fél centi vastagra nyújtjuk, majd 3 centis kockára vágjuk. A mogyorót enyhén megpirítjuk és durvára törjük. Egy részét tegyük félre a díszítéshez. A marcipánlapokat kenjük meg a mogyorókrémmel, szórjuk meg ... tovább

Marhahúsos babsaláta

A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A ... tovább

Meggyes joghurttorta

A joghurtot kendőbe tesszük és fél órát hagyjuk csöpögni. A magozott meggybefőttet szintén lecsöpögtetjük. a zselatint kevés vízbe tesszük és felforraljuk. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Az aljába rakjuk a ... tovább

Meggyes tejbegríztorta

A tejet a vajjal, a cukorral és csipetnyi sóval felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve, vékony sugárban beleöntjük a darát. A kevergetést folytatva öt perc alatt megfőzzük a tejbegrízt. Langyosra hűtjük és két részre osztva, a ... tovább

Moszkauer

A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A kandírozott narancshéjat kis darabokra vágjuk. Végül a vajjal, a cukorral és a tejszínnel elkeverve, majdnem forrpontig hevítjük. Végül hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük. ... tovább

Narancsos muffin, makadámdió krémmel

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a narancs levét és a joghurtot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Végül hozzáadjuk a kandírozott narancsot és a feldarabolt ... tovább

Narancsos sertéskaraj

A karajt lehártyázzuk és felszeleteljük, a szélén az esetleges hártyát bevagdaljuk, gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fályolnyi liszttel a szeleteket és a felforrósított vaj, olaj keverékeben mindkét oldalukat ... tovább

Nyers gombasaláta

A megtisztított gombát vékonyan szeleteljük fel és forgassuk össze a fűszerekkel és a citrom kicsavart levével. Letakarva tegyük hűtőbe. Három óra múlva csepegtessük le, a levét tegyük félre. A mustárból, a tejszínből és az ... tovább

Olajbogyós surimi saláta

A tenyérrel megnyomott fokhagymát a vajon megsütjük, de mielőtt megbarnulna, kivesszük. Nagylángon a vajban a surimit, néhány perc alatt átsütjük és lecsepegtetve félretesszük. Közben a tojást keményre főzzük. Az ujjnyi darabokra ... tovább