Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Csőben sült
(1066 db)

Sült káposzta

A zöldségeket vágjuk kockára és keverjük el a többi hozzávalóval, majd tegyük tűzálló tálba. Fedjük le és helyezzük 175 fokra előmelegített sütőbe. egy óra múlva vegyük le a fedőt és süssük még fél órát, vigyázzunk, ... tovább

Sült kelbimbó

A megtisztított kelbimbót elkeverjük az olajjal és a fűszerekkel, majd tepsire rétegezzük. 200 fokra elmelegített sütőbe tesszük és időnként megkeverve, 40 percig sütjük. Végül a hőt 160 fokra csökkentve, 20 perc alatt, puhára ... tovább

Sült kolbász serpenyőben

Zsírt serpenyőbe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, majd a kolbászokat belehelyezzük. A zsiradék éppen lepje el a kolbászt. Kis lángon 20 percig rotyogtatjuk, majd 10 percig, nagy lángon sütjük, esetleg egyszer megfordítjuk. ... tovább

Sült libacomb

A tepsit kibéleljük a szeletekre vágott füstölt szalonnával, rátesszük a megsózott, megborsozott combokat és a narancs levével elkevert bort aláöntjük, mellédobjuk a fokhagymát. Alufóliával letakarva lassú tűzön pároljuk. ... tovább

Sült malac

Egy durván 6 kg-os malac bőrét gondosan megtisztítjuk, ha kell leperzseljük vagy leforrázzuk. Előkészítés után kívül-belül szárazra töröljük. A gerincét hosszában és keresztben két helyen behasítjuk, de erre megkérhetjük a ... tovább

Sült malackaraj

A bőrös, csontos malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott ... tovább

Sült oldalas 1.

A megmosott oldalast féltenyérnyi darabokra vágjuk megsózzuk, megborsozzuk és köménymaggal megszórjuk. Tepsibe tesszük, mellészórjuk a megpucolt fokhagymát és a félfőre vágott hagymát, majd ujjnyi vizet öntünk alá. A tepsit ... tovább

Sült oldalas hagymás-káposztás rétessel

Az oldalast feldaraboljuk, majd sóval, borssal és a köménnyel bedörzsöljük. A zsírral kikent tepsibe helyezzük és a durvára vágott hagymafélékkel körbeszórjuk. A tetejére kenjük a megmaradt zsírt, aláöntünk két deci vizet és ... tovább

Sült őszibarack

A meghámozott őszibarackokat vágjuk félbe, magjukat a eltávolítva csepegtessük meg citromlével. A magházukkal fölfelé, vastagon kivajazott tepsibe fektetjük, a mag helyére kanálka vajat teszünk, és szerecsendiót reszelüve rájuk, ... tovább

Sült pulykacomb marsalával

Vagdossuk be a pulykacombok bőrét, és tűzdeljük meg a szarvasgombával. Készítsünk páclét a borból és a gomba konzerv levéből. Pácoljuk 3 órán át a combokat, időnként megforgatva, majd vegyük ki, itassuk le. Tegyük a combokat ... tovább