A rózsáira szedett brokkolit sóval és cukorral ízesített vízben roppanósra pároljuk. leszűrve félre tesszük. Az olajat, lassan, hevíteni kezdjük, majd a vékony lapokra vágott fokhagymát zsemleszínűre sütjük rajta Ha a fokhagyma ... tovább
A fokhagymát zúzzuk össze, az olívaolajjal és a fetával keverjük habosra, kevés borssal és néhány csepp citromlével ízesítve hűtsük be.
Olívabogyóval díszítve tálaljuk.
... tovább
A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a ... tovább
A felhevített olajban a finomra vágott hagymákat átpároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 4 deci vizet. Beledobjuk a babért és a széttépkedett bazsalikomot, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítve összeforraljuk. ... tovább
Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk, sóval, borssal meghintjük. 3 evőkanál zsírban, pirosra, elősütjük és fazékba tesszük. Rádobjuk a félbevágott fokhagymafejeket, a babért, a köménymagot, majd leöntjük annyi vízzel, amennyi ... tovább
A halat, mely lehet süllő, lazac, harcsa vagy tonhal, de akár vegyesen is, hajszálvékonyra szeleteljük. A retket, a répát és a körtét almareszelőn lereszeljük, majd négy tányéron elosztjuk. A halszeletekkel gusztusosan beterítjük. ... tovább
A magnélküli aszaltszilvát a vörösborban 2 órát áztatjuk, majd megfűszerezve, addig főzzük, amíg a szilva kezd megereszkedni, ekkor belekeverjük az apróra vagdalt fokhagymát és még 3 percig forraljuk. Hidegen melegen tálalható. ... tovább
A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a ... tovább
A langyos tejbe kevés cukrot és lisztet keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a többi liszttel, a sóval a tojással és a tojássárgájával dagasszuk tésztává. Végül gyúrjuk bele a langos vajat. Liszttel ... tovább