A hátsó csülköt kicsontozzuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A kis kockára vágott szalonnát, a finomra vágott hagymával összepirítjuk, majd a rövidebb szálakra vágott káposztával, a felszeletelt ... tovább
Egy evőkanál zsírral kikenjük a beáztatott cseréptálat, majd a hagymával és finomra vágott fokhagymával elkevert káposztát belerakjuk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a káposztára terítjük. Végül a félretett zsírral ... tovább
A marhahúst 1.5 l leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A levéből kivéve, vékony csíkokra vágjuk. A forró húslevesbe rakjuk az apróra vágott káposztát, és megvárjuk, míg újból felforr. Közben a vajon megpároljuk a ... tovább
A kissé kivert tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A felhevített zsiradékban, mindkét oldalát átsütjük. Rászórjuk a finomra vágott hagymákat, a fűszereket, majd a fehérborral felöntve, fedő alatt, puhára pároljuk, ha szükséges, ... tovább
Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát ... tovább
A tarját gyengéden kiverjük, majd a paprikával, borssal és a finomra zúzott fokhagymával elkevert lisztbe mártjuk. Forró olajban pirosra sütjük és fóliával letakarva pihenni hagyjuk. A bacon szeleteket a forró sütőben két ... tovább
A hagymát finomra, a bacont kis kockára vágjuk. A sertéshúst ceruzányi csíkokra metéljük. A bacont zsírjára sütjük és a pörcöt kiszedjük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd a húst hozzáadva aranybarnára sütjük. ... tovább
A sertéshúst szeletekre vágjuk, a szélén a hártyát centinként bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve, a felhevített olajon pirosra sütjük.
A lilahagymával és sült burgonyával ... tovább
Pároljuk meg, a félfőre vágott hagymát, a felhevített vajban. Amikor aranybarnává válik, dobjuk hozzá a az apróra felkockázott zellert és almát. Rövid pirítás után, öntsük fel a sörrel, majd főzzük 20 percig. Közben sóval, ... tovább
A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon ... tovább