A hozzávalókat, habverővel, csomómentesre keverjük. Kis lángon, folyamatosan kevergetve, főzzük krémmé, majd adagoljuk poharakba. Hűtsük ki és tejszínhabrózsákkal díszítve, csokireszelékkel meghintve tálaljuk. ... tovább
A burgonyát gondosan megmossuk. Sós vízben, forrástól számított 20-25 perc alatt megfőzzük vagy sütőben, olajjal megkenve vékonyan sózva, alufóliába tekerve 1 óra alatt megsütjük. A kész burgonyákat keresztben bevágjuk és a ... tovább
Az előkészített halfiléket besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. Borssal meghintjük és a mustárral vékonyan megkenjük. A burgonyát a reszelő finomabb oldalán lereszeljük és jól kicsavarjuk. Viszonylag gyorsan ... tovább
A halfiléket besózva hagyjuk kiolvadni. A burgonyát héjában megfőzzük. A felkarikázott répát sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Ugyanebbe a vízbe dobjuk a kelbimbót és szinte, csak a víz újraforrásáig melegítjük. ... tovább
A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük ... tovább
A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, ... tovább
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A burgonyát leszűrjük és 2-3 percre visszatesszük a lángra, hogy szikkadjon, majd rádobjuk a vajat és hagyjuk ráolvadni. Ha ... tovább
A bucikat majdnem kettévágjuk és megkenjük a majonézzel. Rukkola levelekkel borítjuk, majd rárakosgatjuk a heringtekercseket. A tetejére vékonyra szelt paradicsomot és lilahagymát teszünk. Ízlés szerint sóval, borssal ... tovább
A heringeket megtisztítjuk, majd kifilézzük, ízlés szerint a bőrét is lenyúzhatjuk. Egy éjszakát áztassuk tejbe és leöblítve vágjuk csíkokra. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát uborkagyalun szeleteljük fel és ... tovább