Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Sziciliai rakott pacal

Az előfőzött pacalt felcsíkozzuk. A felkarikázott padlizsánt besózzuk, majd egy órát csepegni hagyjuk. Végül letörölgetve kevés olajon pirosasra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük. Kevés olajon összepirítjuk a finomra vágott ... tovább

Szicíliai sütőtök savanyúan

A megtisztított tököt vágjuk szeletekre és süssük meg felhevített olajban. A sütést részletekben végezzük és ne süssük pépesre. A lecsepegtetett tökszeleteket tegyük vissza a kitörölt serpenyőbe, hintsük meg sóval, borssal ... tovább
cimkék

Szigethalmi bölléres

A szeletelt tarját kiverjük és széleit bevagdossuk. A fűszerekkel mindkét oldalát beszórjuk. A félkarikára vágott hagymával, kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük. A tetejére hagyma kerüljön. A tálat szorosan lefedjük ... tovább

Sziléziai édes sörleves

A kenyeret felkockázzuk és fazékba tesszük, hozzáadjuk a mazsolát, a kétféle cukrot, a fahéjat és a sót. Felöntjük 4 deci vízzel. Takarékon 5 percig forraljuk. Hozzáöntjük a sört és még öt percig forraljuk. 1 deci vízben ... tovább

Szilvabefőtt

A szilvát leszárazzuk és megmossuk, az egyik üveget megrakjuk szilvával és felöntjük vízzel. A vízmennyiséget és az üvegből kivett szilva súlyát megmérjük, így megtudjuk hány üvegre való befőttünk lesz és mennyi szirup kell ... tovább

Szilvalekvár egyszerűen

A munkát előző este kell elkezdeni. A szilvát megmossuk, leszárazzuk. Kimagozzuk, közben a rohadt, férges darabokat kidobjuk. Megfelelő méretű edényben a cukorral elkeverjük és reggelig állni hagyjuk, így levet enged. Reggel egy ... tovább

Szilvalekváros derelye

A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és még forrón áttöröm. Ha langyosra hűlt, összegyúrom a tojással, sóval és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjak. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, majd 5 X 5 centis ... tovább

Szilvalekváros-bundás kalács

Négy szelet kalácsot megkenünk a lekvárral, majd a másik négy szeletet ráborítjuk. A kalácsszeleteket megmártjuk, a tejjel felvert tojásban és középforró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, majd megkenjük a vaníliás cukorral ... tovább

Szilvareszter

A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. ... tovább

Szilvareszter télire

A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a rumot és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére ... tovább