A paradicsomot és a paprikát kicsumázzuk és darabokra vagdaljuk, a vöröshagymát felkockázzuk, majd a zellerzöldet beledobva főzni kezdjük. Ha a paradicsom a héját ledobta, a zellert kivesszük, hűlni hagyjuk és átpasszírozzuk. ... tovább
A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg ... tovább
A megmosott, de nem leszemezett ribizlit 1 liter forrásban lévő vízbe öntjük és beledobjuk a fűszereket. Bő fél órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A fűszereket kidobjuk, a levet leszűrjük és a megmaradt gyömölcsrészt ... tovább
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük ... tovább
A karfiolt kis rózsákra szedjük. A vajat felolvasztjuk, majd az áttört fokhagymát, az olajat, a citromlét, és a sót, borsot belekeverjük. A vajas masszát a karfiollal átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 200 ... tovább
A lazacfilét gondosan kiszálkázzuk, majd a kevés olajjal bekenjük. A lereszelt hagymákat a fűszerekkel elkeverjük és a halszeletekre kenjük. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és a maradék olajjal megcsepegtetjük. 180 fokos ... tovább
A tyúkmellet kicsontozom, és a füstölt szalonnával együtt ledarálom. A zöldségeket megtisztítom és almareszelőn lereszelem. A reszelt zöldségeket, a felveretlen nyers tojást, a finomra metélt petrezselyemzöldet, a kapribogyót ... tovább
Az érlelt vaddisznógerincet leöntjük két gerezd zúzott fokhagymával ízesített, négy deci tejjel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A maradék tejből, a reszelt burgonyából, a ... tovább
A teatojásba zárt fűszereket bő liternyi vízben tíz percig főzzük, majd a vizet megsózzuk és beledobjuk a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Roppanósan puhára főzzük, leszűrjük és azonnal tálaljuk, hogy ne puhuljon ... tovább
A felhevített olajban megpároljuk a kockára vágott hagymát, póréhagymát, répát és az édesköményt. Felöntjük két liter vízzel, majd hozzáadjuk a többi feldarabolt zöldséget és a fűszereket. Kis lángon főzzük háromnegyed ... tovább