Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésből (303 db.)

Vendégváró fasirtgolyók

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha kissé kihűlt, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a darált hússal, a kicsavart zsemlével és a tojásokkal. Kis golyókká formázzuk és ... tovább

Vörösboros-tejszínes csülökragu

A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk. A kis kockára vágott csülökhúst fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés vízzel felöntve, majdnem puhára pároljuk. A mustárral ... tovább

Vörösboros-zöldséges sertésragu

A ferforrósított olajon megpároljuk a finomra metzélt hagymát, majd a kockára vágott karajt enyhe barnulásig sütjük rajta. Közben szórjuk rá a fűszereket. Kevés vizet aláöntve pároljuk félpuhára. Egy másik edényben forraljuk ... tovább

Zánkai aprópecsenye

Az apró kockára vágott húst az olajon megpárolt hagymára dobjuk és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, majd mindig csak kevés vizet öntve alá pároljuk át. Amikor majdnem puha keverjük bele a borsót ... tovább

Zelleres sertéscomb

A felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a feldarabolt fokhagymát, a felszeletelt húst és a csíkokra vágott zellert adjuk hozzá. Süssük össze és öntsük fel a borral. Pároljuk puhára, ha szükséges kevés ... tovább

Zöldbabos sertéslapocka

A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát átsütjük rajta. Beleszórva a kockára vágott húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Fűszerezzük és kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon félpuhára ... tovább

Zöldbabos tarja diszkoszban

A vékonyra szeletelt szalonna felével borítsuk be az alufóliával bélelt diszkosz alját. Rétegezzük rá a vékonyra szelt burgonya és az ujjnyira vágott zöldbab felét. Öntsük rá a a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ... tovább

Zöldbabos-paradicsomos sertésragu

A finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk, majd a csíkokra vágott sertéshúst átsütjük rajta. Közben fokhagymával, babérral, sóval és borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a darabokra vágott zöldbabot és mindig, csak kevés ... tovább

Zöldségágyon sült sertésszűz

A lehártyázott sertésszüzet sóval, borssal és a kakukkfűvel bedörzsöljük. Egy evőkanál olajon körbesütjük. Letakarva félretesszük. A többi zsiradékban előpirítjuk a finomra vágott zöldségeket, majd sütőtepsibe kanalazzuk, a ... tovább

Zöldségekkel párolt sertésborda

A felszeletelt karajt kiverjük és a hártyáit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékba dobjuk a köményt, majd ha pattogni kezd, hozzáadjuk a félkarikára ... tovább