Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Fűszeres vaddisznóborzaska

Az érlelt vaddisznógerincet leöntjük két gerezd zúzott fokhagymával ízesített, négy deci tejjel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A maradék tejből, a reszelt burgonyából, a ... tovább

Vadkacsa egyben sütve

A lereszelt zöldséget. a kakukkfű és a majoránna felét, a feldarabolt fok-és vöröshagymát, némi sóval és borssal ízesítve összefőzzük, két liter vizet adva hozzá. Kihűtjük, majd az ecetet és a bort hozzáöntve elkeverjük. A ... tovább

Hagymás-baconos bab

A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rátesszük a félfőre vágott lilahagymát és kevergetve, negyed órát pároljuk. Belekeverjük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és még öt percig sütjük. ... tovább

Vörösboros bélszíntokány

Fél deci olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a lereszelt zellert és répát. Ha a zöldségek lepirultak, hozzákeverjük a felszeletelt gombát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és ezzel is zsírjára sütjük. Felöntjük a ... tovább

Sonkás-gombás fusili

A felhevített olajban, megpirítjuk, a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk, a kockára vágott sonkát és, a lecsepegtetett, gombakonzervet. Zsírjára sütjük és hozzáadjuk, a szárított oregánót, a zúzott fokhagymát, majd fűszerezzük ... tovább

Rizses lecsókolbász

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd, a kis kockára vágott, paprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk, a zúzott fokhagymát és a felkarikázott ... tovább

Grapefruitos ráksaláta

Az egyik grapefruit levét facsarjuk ki, a másik kettőt filézzük ki és vágjuk kisebb darabokra. A grapefruit levéből, a citromléből, a majonéz, az olaj, a cayenni bors és némi só hozzáadásával, keverjünk öntetet. Forgassuk össze ... tovább

Csirke pelau

Daraboljuk fel a csirkecombot, szárnyból is isteni, majd dörzsöljük be a lime kicsavart levével. Tegyük egy mély tálba a zúzott fokhagymát, a Worcestershire szósz és a barnacukor felét, keverjük bele a sót, a borsot, végül a ... tovább

Gyömbéres tonhal

A felszeletelt halat hintsük meg sóval és borssal, majd pácoljuk be fél órára a citromlébe. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, chilit és a lereszelt gyömbért. Szórjuk bele az őrölt római köményt, ... tovább

Májjal töltött padlizsán

A padlizsánokat, hosszában, elfelezzük, majd a héjára vigyázva a húsát bekockázzuk és besózzuk. A vágott felével lefelé deszkára borítjuk, fél óra múlva leöblítjük, majd szárazra itatjuk. A vágott felét olajjal vékonyan ... tovább