Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Cukkini rakottas

A cukkini végeit vágjuk le és szeljük vékony karikára, az újhagymát, zöldjével együtt vagdossuk fel. Egy tepsit kenjünk ki a vaj felével. A mogyorót szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. A rozmaringágról húzzuk le a ... tovább

Tiroli sertésmáj

Az ujjnyi csíkokra vágott sertésmájat lisztben megforgatjuk. A felforrósított olajban megsütjük, félretesszük, de melegen tartjuk. A visszamaradt olaj felében megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd ráöntve az ecetet, zsírjára ... tovább

Uborkás sertéscomb

A húst ujjnyi csíkokra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. Mellédobjuk a vékonyra vágott répát és a finomra aprított hagymát, ha ezek is megpirultak, felöntjük húsalaplével és megfűszerezve, fedő alatt takarékon puhára ... tovább

Rizses fasírt hagymás mártással

A lencse és a barnarizs súlya főzve értendő. Robotgépben dolgozd össze a lencsét, a zabpelyhet, a rizst, de vigyázz, ne csinálj teljesen pépet belőle, maradjon darabos! Ezután jöhet a búzacsíra, szejtánpor és a többi hozzávaló, ... tovább

Cajun fűszerkeverék

A fűszerek mennyisége szárítva és őrölve értendő. A hozzávalókat jól összekeverjük és légmentes dobozban tároljuk. ... tovább
cimkékFűszerkeverékek

Erdészcsülök

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. A bőrös húst kiterítjük és a húsrészt, úgy vágjuk ki, hogy csak egy ujjnyi maradjon, de a bőr épségére vigyázzunk. A húst ledaráljuk. A finomra őrölt ... tovább

Töltött tőkehalfilé

A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk ... tovább

Csurgatott tojásleves

A felhevített zsíron a cukrot és a lisztet megbarnítjuk, a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük másfél liter vízzel. Az egészben hagyott hagymával és a babérlevéllel csendesen főzzük fél órát. Végül ... tovább

Fejtettbab leves

A babot és a hasábokra vágott zöldségeket a fűszerezett alaplében, majdnem puhára főzzük. A tojásból, a liszt kétharmadából és csipet sóból galuskát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A tejfölt 1 evőkanál liszttel és kevés ... tovább

Rakott zöldbab

A zöldbabot 2 gerezd fokhagymával és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. 2 evőkanál olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk és a ledarált sertéshúst hozzáadva, kevergetve, fehéredésig sütjük. A maradék zúzott ... tovább