Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Kolozsvári töltött káposzta

A szalonnából négy, bőrös szeletet levágunk, majd keresztben, centis távolságokra a bőrig bevagdossuk és félretesszük. A többi szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A finomra metélt hagymát a szalonna zsiradékán ... tovább

Malackaraj aszalt szilvával

A hússzeleteket tenyerünkkel kissé megütögetjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Mellédobjuk a kimagozott, félbevágott aszalt szilvát és ráöntjük a bort. Fahéjjal ... tovább

Baconbe göngyölt tepsis csirkemell áfonyaszósszal

A cikkekre vágott burgonyát előfőzzük, majd az olajjal kikent tepsibe szórjuk, a félfőre vágott hagymával, sóval, borssal meghintve átkeverjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. A kifilézett csirkemellet csíkokra ... tovább

Pisztráng citrommártásban

A vajon pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát, öntsük fel a borral, a citrom kicsavart levével, hintsük rá a fűszereket és kis lángon forraljuk el a felére. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a tejszínt és ... tovább

Vega töltött káposzta

A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a ... tovább

Lazachab

A füstölt lazacot, ha szükséges, kiszálkázzuk, majd a felét apró kockára vágjuk. A másik felét, a majonézes tormával, botmixerben pürésítjük. A zselatint a felforralt borban feloldjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A ... tovább

Karácsonyi káposzta saláta

Reszeljük le a narancs és a citrom héját, majd csavarjuk ki a levüket, az egészet keverjük el a mézzel, ízesítsük sóval, borssal. Forgassuk bele az erdei gyümölcsöket, majd ha felengedett, óvatosan keverjük el a finomra reszelt ... tovább

Cézár saláta

A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A kenyér héját vékonyan vágjuk le és a belét vágjuk kockára. Két gerezd fokhagymát roppantsunk meg, majd két evőkanál hideg olívaolajban dobjuk és megfuttatjuk, ... tovább

Olasz gesztenyekrém-leves

A kereszt alakban bevagdalt gesztenyét forró sütőben süssük tíz percig, majd tisztítsuk meg. A zöldségalaplében tegyük fel főni. Közben a felforrósított vajon pároljuk át a finomra vagdalt hagymát és az uborkaszeletelőn ... tovább

Waldorf saláta

A majonézt és a tejszínt elkeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A szárzellert finomra aprítjuk, a kicsumázott almát (a jonatán nagyon jó hozzá), héjastul vékony szeletekre vágjuk. Összeforgatjuk a majonézzel, de ne tocsogjon ... tovább