Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Morzsás egres

A megtisztított egrest 4 szufléstálka aljára szórjuk. A többi hozzávalóit összeforgatjuk, majd morzsásra készítjük. Egyenlően elosztva, az egresre szórjuk. 160 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. Tejszínhabbal ... tovább

Csirkemáj baconba burkolva

A csirkemájat megtisztítjuk, majd félbe vágjuk. A baconszeleteket, keresztben félbe vágjuk. A szalonnát meghintjük majoránnával és borssal, majd a fél csirkemájakat beletekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Tepsibe tesszük. 200 ... tovább

Kreol fűszerkeverék

A hozzávalók szárított formában értendők. Jól elkeverve a hozzávalókat, fűszermalomban átdaráljuk. Légmentesen lezárva tároljuk. majonézbe, joghurtba keverve mártogatóst készíthetünk. Szórhatjuk sült burgonyára, húsokra. ... tovább

Virsils táska reggelire

A tésztát kinyújtjuk és tenyérnyi téglalapokra vágjuk. Amíg kel a karikára vágott virslit a vaj felében átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A tojást a tejjel felverjük, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd a virsli ... tovább

Sárgadinnye saláta paradicsommal

A sárgadinnyét kimagozzuk, majd a húsát, kis kockára vágjuk. A félbevágott paradicsomok magos belsejét kikaparjuk, a megmaradt rész apróra daraboljuk. A lilahagymát és a zöldfűszereket finomra metéljük. A citrom héját ... tovább

Csirkés-currys dinnyesaláta

A joghurtot gézlapba kötve csepegtessük egy óra hosszat. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a zúzott fokhagymával. A felforrósított olajban, kevergetve, süssük pirosra. Szűrőkanállal ... tovább

Angol szilváspite

A lisztből, a feldarabolt vajból, a cukor és a fahéj feléből, csipet sót hozzáadva gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtva egy kerek gyümölcstortaformát kibélelünk vele, majd szorosan kirakjuk a kimagozott és ... tovább

Vörösboros szilvamártás

A kimagozott és feldarabolt szilvát a cukorral, a fűszerekkel és a vörösbor kétharmadával felfőzzük. Ha megpuhult a szilva, a fűszereket kidobjuk és botmixerrel összetörjük. A tűzre visszatéve a borban elkevert keményítővel ... tovább

Morzsás cseresznyéslepény

Az élesztőt oldjuk fel a langyos tejben és öt deka cukorral, a vajjal és a liszttel, csipetnyi sót, a tojást hozzáadva gyúrjunk rugalmas tésztát. Tegyük tepsibe, a szélére formázzunk peremet, majd szórjuk rá a kimagozott ... tovább

Savanyú káposztával töltött palacsinta

A kétféle szalonnát felkockázzuk. A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsíron megpirítjuk a bacont. Hozzákeverjük a fűszereket és az ízlés szerint kimosott káposztát, A káposztát, néhány ... tovább