Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Édes-savanyú hal

Vágjuk a harcsafilét dobókockányi darabokra, majd sóval és borssal megszórva forgassuk át és hagyjuk állni. A mártáshoz a a paprikákat, lehetőleg többféle színűt használjunk, vágjuk vékony szeletekre, a répát csíkokra, a ... tovább

Halgombócok paradicsommártásban

A halat, ha szükséges, lebőrözzük és kiszálkázzuk, majd késsel apróra vagdaljuk. Ne daráljuk, ha lehet. A zúzott fokhagymával és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Ha hígnak érezzük, kevés morzsát , ha sűrűnek, némi ... tovább

Grillezett cikória és édeskömény saláta

A cikóriát és az édesköményt hosszában kettévágjuk. Kevés olajjal megkenve, magasabbra emelt grillrácson megsütjük. Tálba tesszük és meghintjük a finomra vágott lilahagymával, majd leöntjük, a többi hozzávalóból készült ... tovább

Pritamin télire

A paradicsompaprika súlya tisztítva értendő. A pritamint kicsumázzuk és feldaraboljuk, majd apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A sóval elkeverjük és másnapig állni hagyjuk. Kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. A só tartósítja, ... tovább

Paprikalekvár

A paprikát kicsumázzuk és darabokra vagdaljuk. Egy evőkanál olajon, a finomra vágott hagymafélékkel együtt, megpároljuk, majd paradicsompasszírozón áteresztjük. Visszatesszük a lábosba és hozzáadva a fűszereket, felfőzzük. ... tovább

Pista erőspaprika krémje

A cseresznyepaprika szárát kivágjuk. A paprikát kis lyukú húsdarálón ledaráljuk és a sóval elkeverjük. Másnapig állni hagyjuk, majd kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha enyhébb ízt szeretnénk, a cseresznyepaprika egy részét, ... tovább

Chilis szarvasragu

A szarvascombot vágjuk dobókockányi darabokra. A hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát és a chilit metéljük finomra. A chili magjait ízlés szerint távolítsuk el. A felforrósított olajon pirítsuk meg a hagymát, dobjuk hozzá a ... tovább

Kukoricás babsaláta

A babot és a kukoricát leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadva a babot, a kukoricát és a hagymát átforgatjuk. Tálalás előtt egy órácskát hagyjuk ... tovább

Kínai csípős káposztasaláta

A káposztát legyaluljuk, majd a répát hozzáreszeljük. Jól megsózva átkeverjük és kicsit lenyomkodva állni hagyjuk egy órát. Kicsavarjuk, de a levét tegyük félre. Az olajat melegítsük meg, de ne forróra, keverjük bele az erős ... tovább

Hamburger

Egy deci langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd a liszt közepébe mélyedést formázva beleütünk egy tojást, beleöntjük a felfutott élesztőt és a tejet, jól összegyúrjuk és hozzádolgozzuk az olvasztott, de ... tovább