A megtisztított mosómedvét vágjuk négy darabra, majd sós vízben főzzük egy fél órát. Kivéve, csepegtessük le és kicsit hagyjuk szikkadni. Közben az apróra vágott hagymát keverjük el a többi hozzávalóval. A mosómedvét tegyük ... tovább
A felforrósított olívaolajban a finomra vágott hagymát megpároljuk. Amikor összeesett a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat hozzáadjuk és ezekkel is felpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és a bort, majd ... tovább
A galambok mellhúsát vágjuk le a csontról, ezt használjuk fel. A többi részt tegyük mélyhűtőbe, kitűnő leves készülhet belőle. A melleket áztassuk sós tejbe két órára. A tejfölbe keverjünk bele egy evőkanál fűszerkeveréket ... tovább
A galambok mellét fejtsük ki, a galamb többi részét tegyük el. Kitűnő levest főzhetünk belőle. A mellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, barnára sütjük. A galambmellet félretéve, a megmaradt sütőzsiradékban ... tovább
Magyarországon a hód védett állat, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük.
A hódfarkat forró grillen, addig sütjük, amíg a bőr felhólyagzik. Húzzuk le és hagyjuk a farkakat kihűlni. Szedjük le a húst a csontról és ... tovább
A tatu szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük.
A tatut megtisztítjuk és a zsíros részeit is levágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. ... tovább
A megtisztított csörgőkígyót 3-4 darabra vágjuk és kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, sózzuk borsozzuk, belekeverjük a bazsalikomot és a rozmaringot, ... tovább
A tejből 2 decit meglangyosítunk, majd kiskanálnyi cukorral és liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzágyúrjuk a többi lisztet, a tejet, a sót és a többi lisztet, sima, rugalmas tésztát kapunk. Langyos helyen a ... tovább
Egy deci meglangyosított tejben a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatom az élesztőt. Két evőkanálnyi tejet félreteszek, a többit a lisztkupac közepébe öntöm, az élesztős keverékkel, a tökmagolajjal, a sóval és a ... tovább
Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a kis kockára darabolt paprikát és a fűszereket. Ha a paprika összeesett, rádobjuk a darabolt paradicsomot, ... tovább