25 deka vajat habosra keverjük 15 deka cukorral, a sóval, a citromhéjjal, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd óvatosan beleforgatjuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát vajjal kikent tortaformába simítjuk, ... tovább
A lisztet a sóval és a cukorral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk a tojást és néhány kanál hideg vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát. Az alját ... tovább
A laskára vágott káposztát babérlevéllel, néhány szem borssal, köménnyel és sóval ízesített vízben negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük és, megtisztítva, felkarikázzuk. A ... tovább
A sózott, borsozott sertéscombot, a felhevített zsírban körbepirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a félfőre vágott hagymát és a fokhagymát. Az apróra vágott zellert hozzáadjuk, majd visszatesszük a ... tovább
A tejet felforraljuk 10 deka cukorral, majd a felét a citromhéjjal elkevert darált mákra, a másik felét a fahéjjal ízesített őrölt dióra öntjük. A lereszelt almát, a megmaradt cukorral és a borral sűrűre főzzük. A palacsintákat ... tovább
A forró olajra dobjuk a fűszereket, majd egy perc múlva a félfőre vágott hagymát és megpirítjuk. A paradicsomot félbevágjuk, majd a magos részét kinyomjuk. Hozzáadjuk a hagymához, a zúzott fokhagymával és az elfelezett paprikával ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva felszeleteljük. A zöldségeket és a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük. Két rétegű alufólia lapra terítjük a szalonna felét, rárakjuk a burgonya felét, ... tovább
Az olajat felmelegítjük és a köménymagot kipattogtatjuk rajta, majd hűlni hagyjuk. A kitorzsázott káposztát besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd leöntjük az olajból, ecetből és mézből kevert öntettel. Néha ... tovább
Az olajon megkapatjuk a kölest, majd sózzuk, borsozzuk és felőntve a zöldséglevessel puhára főzzük. Közben a lehetőleg kétféle színű, szőlőt leszemezzük. A harmadár a langyosra hűlt kölessel és a tojással elkeverjük, majd, az ... tovább
A megtisztított birsalmát kockára vágjuk, a citrom levével, héjával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített borban puhára főzzük. A birs héját és csumáját, kevés vízben, pépesre főzzük, majd szitán áttörjük. A mézet ... tovább