A karajt gyengéden verjük ki, majd sóval és borssal hintsük meg és vékonyan kenjük meg mustárral. 15 deka lisztből, a tojásból és a tejből, kevés sóval, keverjünk palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát. A húst forgassuk ... tovább
A kicsontozott, hártyáitól megtisztított karajt felszúrjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal, majd a vöröshagymákat, olyan diónyi fejeket válasszunk, bedugdossuk a nyílásba. A húst beáztatott római tálba tesszük, a ... tovább
A zsír felén megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd rádobjuk, az apró kockára vágott paprikát, fokhagymát és paradicsomot. Zsírjára sütjük, a lángról levesszük. A zsír másik felében, a kis kockára vágott májat ... tovább
A felforrósított olajon süssük pirosra a bacont, majd süssük át rajta, a sóval, borssal ízesített lisztben megforgatott marhahúskockákat. Ha jól megpirult keverjük bele a felkockázott hagymát, gombát és zellert. Ha, a hagyma, ... tovább
A sprotni olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Puhára pároljuk, majd belekeverjük a fűszereket és a többi zöldséget. Felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a villával ... tovább
A zöldségeket finomra vágjuk vagy lereszeljük. Két evőkanál olajon roppanósra sütjük, a borsóval együtt, közben a fűszerekkel ízesítjük. A kis darabokra vágott lazacot, a megmaradt olajon átpirítjuk, majd a tejszínnel, az ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, majd zsírjára sütjük rajta, a kis kockára vágott, gombát. Közben a kakukkfűvel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, majd hirtelen átsütjük rajta, a felcsíkozott, májat. Majoránnával, borssal, sóval fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a lecsöpögtetett ... tovább
Az érlelt szalonkát szárazon megkopasztjuk, majd kibelezzük és félbevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és fazékba tesszük, rászórjuk az apróra vagdalt sonkát és hagymát, majd felöntjük a borral és a húsalaplével. Fedő ... tovább
A felhevített olajban süssük barnára a kockára vágott marhahúst, majd tegyük félre. A serpenyőbe dobjuk a félfőre vágott hagymát és a vaj felében, kevergetve, kis lángon, úgy, fél óra alatt, aranybarnára pároljuk. Barnítsuk ... tovább