A kicsontozott és lehártyázott karajt hosszában, csigavonalban nagy szeletté vágjuk. Sóval, borssal meghintjük. A felhevített vajban a zöldjével együtt vékony karikára vágott újhagymát megpároljuk, a vége felé a zúzott ... tovább
A sózatlan, héjmentes pisztáciát szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük félre. Kevés vízben főzzük fel a narancsok és a lime héját. Keverjük bele a citrusok kicsavart levét és a cukrot. Végül, gőz felett keverjük ... tovább
a rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntjük és felforraljuk, hagyjuk, hogy a vizet beszívja és a lángot eloltva, 10 percig pihentetjük. A ricottát, a mascarponét, a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és a tejfölt simára ... tovább
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a kakaóporral és a sütőporral összeszitált lisztet. Végül forgassuk bele a csipet sóval, ... tovább
Elkészítjük a kekszes tortaalapot, de 3 teáskanál kakaóport is adunk hozzá. Ha megdermedt a formában, ráterítjük a cukorral felvert tejszín, a joghurt és a habfixáló keverékét. Így is hagyjuk dermedni. A magozott meggyet ... tovább
A darált kekszet, ha lehet, omlós kekszet használjunk, összekeverjük a cukorral, csipetnyi sóval, majd ráöntjük az olvasztott, de nem meleg vajat. Elkeverjük és annyi tejet adjunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. A masszát a ... tovább
A megtisztított és feldarabolt epret serpenyőbe szórjuk és meghintjük a cukorral. Összefőzzük és kissé beforraljuk a levét. Végül áttörjük. A tojássárgájákat elkeverjük a tejjel és a mézzel. Kis lángon, kevergetve ... tovább
Éles késsel vágjuk négyzet alakúra az ostyalapokat és gőz felett tölcséreket formázunk, majd hagyjuk hűlni. Nem kell megijedni az ostya újra ropogós lesz ha kihűl. A porcukorból és a vajból habos krémet keverünk.
A tejből, a ... tovább
A lisztet, a vajat és a sót késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk, majd fél deci hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük és pihentetjük. Pár óra múlva a tésztát kétharmad, egyharmad arányban ... tovább
Kevés tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a pudingos masszát. Kevergetve felfőzzük, majd a lángot kikapcsolva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt habosra keverjük a ... tovább