Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Dunántúli sertéspecsenye

A bacont és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és az olajban pörcösre sütjük. A pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékot 3 részre osztjuk. Az egyik adagban, egy fej finomra vágott hagymát megpárolunk és az apróra ... tovább

Borban párolt sertéscomb

A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk és a borral leöntve 2-3 órán át, hűtőben, érleljük. Lecsepegtetve, meghintjük, kevés liszttel. A felforrósított zsíron pirosra ... tovább

Babos-mustáros tiroli rétes

A tésztát előírás szerint hagyjuk felengedni, de használhatunk nem mélyfagyasztott vagy saját készítésű vajastésztát is. A bacont kis lángon átpirítjuk, ha nagyon húsos, tehetünk alá kanálnyi olajat. Ha kisült, de még nem ... tovább

Endívia csőben sütve

Az endíviát megtisztítjuk és egy evőkanálnyi vajat a serpenyőbe dobunk, majd felöntjük, pohárnyi, vízzel. Ha felforrt, borssal és sóval ízesítjük, majd belehelyezzük az endíviákat. Fedő alatt, néha megfordítva, főzzük kb. ... tovább

Bombay-i puding magokkal

Négy deci tejet forraljunk fel. Daráljuk le a magvakat, majd a rizsliszttel, a sóval keverjük el egy deci tejjel. Öntsük hozzá a forrásban lévő tejhez és kevergetve, főzzük sűrűsödésig. Forgassuk hozzá a mazsolát, majd szedjük ... tovább

Körte leves

A szegfűszeget és a fahéjat a vörösborba dobjuk és felfőzzük, ha a felére beforrt egy liter vízhez szűrjük. a meghámozott, kicsumázott és feldarabolt körtéket a vízbe tesszük és roppanósan puhára főzzük. Közben, a csipet ... tovább

Tejfölös kerekrépa leves

A felforrósított olajban pároljuk meg a félfőre vágott hagymát és a félkarikára vágott zöldpaprikát. Ha összeesett, hintsük rá a pirospaprikát és egy keverés után, öntsük fel vízzel. Dobjuk bele a répát, sózzuk, borsozzuk ... tovább

Rántott zeller zöldséges barnarizzsel

A barnarizst előző este hideg vízbe beáztatjuk. A vizet leöntve belekeverjük a finomra vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott karalábét. Felöntjük az alaplével, majd sózzuk és borsozzuk. Nagy lángon ... tovább

Hagyományos sült keszeg

A megtisztított és kibelezett keszegeket sűrűn beirdaljuk, majd kívül-belül besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Pirospaprikával és fehérborssal elkevert lisztet szórunk egy zacskóba, majd a halakat beletéve, a zacskót addig ... tovább

Mézes fahéjas süti, a Fő úti Rétesboltból

A mézet, a lisztet, a margarint és az őrölt fűszereket jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákra szúrjuk. Sütőpapírral bélelt lapon, 200 fokra előmelegített sütőben, 5-8 perc alatt ... tovább