Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Tökmagos pogácsa

A tökmagot szárazon megpirítjuk, majd a harmadát félre tesszük. A többit durvára törjük. Fél deci vízben a cukorral és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. Tálba öntjük, majd a sót, a lisztet, a morzsolt vajat, egy ... tovább

Nagyi túrógombóca

A tojásokat keverjük habosra a langyos zsírral, adjuk hozzá az összeszitált lisztet, darás és a sót. Ezekkel is dolgozzuk össze, majd forgassuk bele az áttört túrót. Hűtőben pihentessük egy órát. Az olajon pirítsuk meg a ... tovább

Gombával-sajttal töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és lapjában szeletekre vágjuk. Fólia alatt gyengéden vékonyra verjük. A gombát beáztatjuk, majd apróra vágjuk. Az áztatólevet felére beforraljuk. 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a finomra ... tovább

Gulyás macskajajra

A felhevített zsíron a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük és addig sütjük rajta a kockára vágott marhahúst, amíg színt kap. Rádobjuk a lereszelt zöldségeket, ... tovább

Yorkshire pudding

Muffinsütőben érdemes készíteni, mindegy, hogy szilikon vagy teflonos. A tojást, a lisztet és a tejet, ízlés szerint sózva, borsozva, turmixgépben elkeverjük. A formák aljába kiskanálnyi zsiradékot teszünk, majd forró, 220 fokra ... tovább

Kolbászos kifli

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és egy evőkanálnyi lisztet, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Összegyúrjuk a többi liszttel, az olajjal, sóval, két tojással és a kefírrel. Kb. egy óra alatt, langyos helyen, betakarva, ... tovább

Pácolt busa bundázva sütve

A busát kifilézzük és besózzuk. A tejet elkeverjük a zúzott fokhagymával, a törött borssal és a többi fűszerrel, majd a busafilékre öntjük. Többször átforgatva egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. A filét ... tovább
cimkék

Orly tészta

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét, csipetnyi sóval habbá verjük. A többi hozzávalót simára keverjük és a tojáshabot beleforgatjuk. A lisztbe mártott hozzávalókat belemártjuk és aranybarnára sütjük. ... tovább

Hirtelen sült malackaraj

A szeleteld bőrös karajt a tenyerünk élével kiverjük, majd a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Ez lehet pár óra vagy egy éjszaka. A húst lecsepegtetjük, majd szárazra itatjuk és a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. ... tovább

Paradicsomos-tejszínes kelkáposzta

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben a darált köménnyel, a majoránnával és a borssal fűszerezzük. Sózzuk, majd a csíkokra vágott kellel elkeverjük. Ha a kel összeesett, ... tovább