A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, sós vízben két percig abáljuk, majd lecsöpögtetve félre tesszük. A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a darált pulykahúst. ... tovább
A csülköt a hentessel keresztben, csontostul, 2 ujjnyi szeletekre vágatjuk. Sóval, borssal és kevés liszttel meghinve, a felhevített olajon, egyszer megfordítva pirosra sütjük. Kivesszük az olajból és a zsiradékon megpirítjuk a ... tovább
A vajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Öntsük fel az alaplével. Tegyük félre a zellerzöldet, majd zellert hámozzuk meg és vágjuk kis kockára, a hasonló méretűre vágott burgonyával együtt adjuk a léhez és főzzük ... tovább
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben puhára főzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni. A főzővíz tetejéről a zsírt lekanalazzuk és átsütjük rajta az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott ... tovább
A finomra metélt hagymát megpároljuk a forró olajon, hozzáadjuk a darált húst és kevergetve morzsásra pirítjuk. Beletesszük a kis kockára vágott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Kevés vizet hozzáadva félpuhára ... tovább
A citrom levét kicsavarjuk, majd két pohár vízzel felöntjük. Ebbe a lébe tegyük, a gyufaszálnyi csíkokra vágott zellert. Pár perc pihentetés után a zellert leszűrjük, a levet felforraljuk, beletesszük a sót, a mézet és a ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékon félpuhára pároljuk az apróra vágott zöldségeket és hagyjuk langyosra hűlni. A húst vékonyra szeleteljük, mindkét ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
A kockára vágott húst süssük fehéredésig a felhevített olajon, majd öntsük fel az alaplével. Tegyük hozzá a feldarabolt zöldséget és a fűszereket. Kis lángon, fedő alatt főzzük két órát. Az utolsó húsz percben karikázzuk ... tovább
Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és ... tovább