Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 377 találat

Paprikalekvár

A paprikát kicsumázzuk és darabokra vagdaljuk. Egy evőkanál olajon, a finomra vágott hagymafélékkel együtt, megpároljuk, majd paradicsompasszírozón áteresztjük. Visszatesszük a lábosba és hozzáadva a fűszereket, felfőzzük. ... tovább

Chilis szarvasragu

A szarvascombot vágjuk dobókockányi darabokra. A hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát és a chilit metéljük finomra. A chili magjait ízlés szerint távolítsuk el. A felforrósított olajon pirítsuk meg a hagymát, dobjuk hozzá a ... tovább

Kukoricás babsaláta

A babot és a kukoricát leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadva a babot, a kukoricát és a hagymát átforgatjuk. Tálalás előtt egy órácskát hagyjuk ... tovább

Kínai csípős káposztasaláta

A káposztát legyaluljuk, majd a répát hozzáreszeljük. Jól megsózva átkeverjük és kicsit lenyomkodva állni hagyjuk egy órát. Kicsavarjuk, de a levét tegyük félre. Az olajat melegítsük meg, de ne forróra, keverjük bele az erős ... tovább

Hamburger

Egy deci langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd a liszt közepébe mélyedést formázva beleütünk egy tojást, beleöntjük a felfutott élesztőt és a tejet, jól összegyúrjuk és hozzádolgozzuk az olvasztott, de ... tovább

Hódfarok leves

Magyarországon a hód védett állat, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük. A hódfarkat forró grillen, addig sütjük, amíg a bőr felhólyagzik. Húzzuk le és hagyjuk a farkakat kihűlni. Szedjük le a húst a csontról és ... tovább

Hamburgerszósz

A hozzávalókat a botmixer poharába tesszük és simára turmixoljuk. Felhasználás előtt, fél órát pihentessük a hűtőben. ... tovább
cimkék

Caprese saláta

A vékonyra szeletelt paradicsom és mozzarella szeleteket, egymást fedve, egy tálon körberakjuk, de használhatunk minimozzarellát és koktélparadicsomot is. Meghintjük apróra vágott bazsalikomlevelekkel, némi sóval, borssal. Bőven ... tovább

Mézes-narancsos balzsamszósz

A narancsot gondosan megmossuk és a sárga héját lereszeljük. A levét kicsavarjuk és széles lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat és a dobozos narancslevet, persze használhatunk frissen csavartat is. Lassú tűzön kb. a negyedére ... tovább

Kecsketúróval töltött, baconba tekert füge

Az érett fügéket megmossuk, majd leszárítjuk és kétharmadukig, keresztben bevágjuk. Kissé széthajtjuk, majd a kevés sóval és a zúzott fokhagymával elkevert kecsketúróval betöltjük. A baconnal körbetekerjük, néhány szem ... tovább