Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gombafélék
(143 db)

Grillezett gomba

Lehetőleg egyforma, közepes nagyságú gombákat válasszunk. A gombák tönkjét vágjuk rövidre, tegyük el, használjuk fel másra. Forraljunk vizet egy fazékban és dobjuk bele a megroppantott fokhagymát, a szemesborsot. Hagyjuk forrni tíz ... tovább

Gyöngytyúk ragu

A gyöngytyúkot feldaraboljuk, megsózzuk törött borssal megszórjuk, és a felhevített olajban a darabokra vágott sárgarépával, vöröshagymával megpirítjuk. Leöntjük róla az olajat, megszórjuk liszttel, hozzátesszük az ... tovább

Gyors, olaszos tészta

A felforrósított olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha összeesett hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kétszer-háromszor átkeverve összesütjük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, a levével együtt. ... tovább

Háromízű palacsinta aszpikban

Megsütjük a palacsintákat, majd a megsült tésztát három részre osztjuk. Mindegyik részt betöltjük a töltelékekkel. Szorosan összecsavarjuk. Egy püspökkenyérformát, úgy 30 centi hosszút, kibélelünk folpackkal, kevés aszpikot ... tovább

Hirtelensült gombával

A karajt gyengéden kiverjük, majd a szélein a hártyát bevagdossuk. Egy éjszakára a zúzott fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Másnap a bacont zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. ... tovább

Ínyenc rakott csirkemell

A vöröshagymát apróra felkockázom és egy evőkanál olajon megpirítom, majd a vékonyra szelt gombát rádobva, sózva, borsozva zsírjára sütöm. A másik evőkanál olajon a csíkokra vágott májat pirítom le. A csirkemellet kifilézem ... tovább

Juhtúróval és baconnal töltött gomba

A nagyobb gombafejek tönkjét kitörjük és félretéve másra használjuk fel. A gombafejeket kevés sóval, citromlével ízesített vízben egy percig előfőzzük. Lecsepegtetjük és kihűtjük. A bacont kis kockára vágva zsírjára ... tovább

Kakukkfüves gombaragu

Az olajon a finomra vágott hagymát átpároljuk. Rádobjuk a vékonyra vágott gombaféléket és a fokhagymát. Jól lepirítjuk, közben a kakukkfűlevélkékkel, sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha ... tovább

Káposztás-gombás pirog

A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább

Kelbimbó baconos sherrymártásban

A kis kockára vágott bacont süssük zsírjára, majd pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a gombát. Közben ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Végül öntsük fel a sherryvel és a tejszínnel, majd forraljuk, ... tovább