Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Kőrözött

A vöröshagymát finomra vágjuk és eldolgozzuk a kétféle túróval és a vajjal. Kóstolás után sózzuk, mert a juhtúró is sós. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a borsot és a paprikát, végül a sört beleöntve keverjük ... tovább

Körtesaláta roquefortöntettel

A vörösborba dobjuk a fűszereket és hozzáöntünk négy deci vizet. Felforraljuk. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk és kockára vágjuk és a vörösboros lébe tesszük. Pár percig főzzük, de maradjon roppanós. A ... tovább

Kovászos uborkás újburgonyasaláta

A burgonyát sóval és babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük. Lecsepegtetve langyosra hűtjük. A kovászos uborkát kis kockára vágjuk, majd beleforgatjuk a joghurtba, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott ... tovább

Kovászos uborkával töltött sonkatekercs

A túrót és a mascarponét összekeverjük a finomra vágott kaporral és a frissen reszelt tormával. Ízesítsük sóval és csipetnyi borssal. Kenjük a sonkaszeletekre és a rövidebbik oldalukra fektessük, a hosszában elnegyedelt, ... tovább

Krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább

Krémes burgonyasaláta

A burgonyát, lehetőleg salátának valót, héjéban, sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd fél centi vastagra szeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel és egy tálba ... tovább

Krémsajtos keksz gyümölcsökkel

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a lime reszelt héját, kicsavart levét, a mandula aromát és a mascarponét beleforgatjuk. A kekszet durvára törjük, majd az ízlés szerint felvagdalt gyümölcsökkel és a tejszínes ... tovább

Kreol báránycomb

A hagymákat vágjuk finomra és keverjük el a többi hozzávalóval. Tegyük a lezsírozott. lehártyázott báránycombot egy nagy sütőzacskóba, öntsük rá a páclevet és zárjuk le a zacskót. Néhányszor megforgatva egy éjszakán át ... tovább

Kreol csirkeszárny

A csirkeszárnyat vágjuk három darabra, a véget tegyük el mélyhűtőbe, leveshez. A többit sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, több részletben, süssük meg. Lecsepegtetve tegyük félre. A sütőolajba keverjük bele a többi ... tovább

Krokodilsteak

A salotta hagymát nagyon finomra vagdaljuk, a gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük, majd a hozzávalókkal marináddá keverjük. A krokodilhúst szeletekre vágjuk és a pácba téve egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap ... tovább