Az élesztőt a meglangyosított, a cukorral elkevert tejfölben felfuttatjuk, majd egy nagy tálban, összegyúrjuk a tészta hozzávalóival és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra ... tovább
A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített ... tovább
Tisztítsuk meg a tintahalat, belezzük ki és távolítsuk el a fejét. Vágjuk le a csápokat és kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kapribogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a szardella filét, majd kevés vízzel ... tovább
A félbevágott koktélparadicsomot, a finomra vágott fokhagymát, kapri- és olívabogyót egy evőkanál olajon átsütjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot és borsot. Mártás sűrűségűre főzzük. Végül belekeverjük a zsemlemorzsát és ... tovább
Két evőkanál , felforrósított olajban süssük át, a sóval, borssal meghintett, felkockázott tőkehalat. Tegyük félre, majd a megmaradt olajba pirítsuk át, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Végül, dobjuk hozzá a ... tovább
Az aprószemű burgonyát sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A halat 10 dekás szeletekre vágjuk és sóval, borssal meghintve, citromlével megcsepegtetve 20 percig pihentetjük. Szárazra törölve, a vaj felében ... tovább
A lisztből, tojásból és tejfölből tésztát gyúrtam, amit lisztezett nyújtólapon vékonyra kinyújtottam. Az olvasztott vajat elkevertem a 2 evőkanál liszttel és a tésztalapra kentem, majd jó szorosan feltekertem a lapot, mint a ... tovább
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg rá a hentest.
A zsemléket áztassuk tejbe. Közben az olaj felén pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, később hozzáadva a felvagdalt gombát és májat süssük zsírjára. A végén ... tovább
A savanyúkáposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A levéből azért tegyünk el, mert az utánízesítéshez jól jöhet és másnap is kellhet, esetleg kis ... tovább
Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. ... tovább