Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Csőben sült
(1066 db)

Epres mézeskrémes

A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele. 2 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább

Erdei gyümölcsös csokoládétorta

A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a ... tovább

Erdészcsülök

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. A bőrös húst kiterítjük és a húsrészt, úgy vágjuk ki, hogy csak egy ujjnyi maradjon, de a bőr épségére vigyázzunk. A húst ledaráljuk. A finomra őrölt ... tovább

Fahéjas csirkecomb

Két evőkanál olajat, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét a fűszerekkel botmixer poharába tesszük. Nem kell megijedni, a fahéj alapvetően csípős fűszer, a mediterrán konyha sokszor használja húsos ételekhez. Egynemű ... tovább

Fahéjas kenyér

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe öntjük és 2 deci langyos vizet hozzáöntve tésztává dagasztjuk. Fél órát kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán átgyúrva, újabb fél órát kelesztjük. Megformázva, sütőpapírral bélelt tepsire ... tovább

Farsangi részeges csirke

A csirkét kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A hasába tesszük az almát és a rozmaringágacskát. Lefedhető edénybe tesszük, a hátával lefelé, leöntjük a felforrósított vajjal, majd a mellére terítjük a baconszeleteket, ... tovább

Fetás-olivás muffin

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, végül belekeverjük a kockára vágott fetasajtot és a feldarabolt olívabogyót. A papirkapszlit beletesszük a muffinsütőbe és kétharmadig töltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben ... tovább

Fetával töltött csirke

A cukkínit almareszelőn lereszeljük. Elkeverjük a fetával, a vajjal, a tejben megáztatott és elmorzsolt zsemlével, a tojással, ízesítjük néhány rozmaringlevéllel, két gerezd zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és ... tovább

Firenzei csirketekercs

A csirkemelleket lapjában ketté vágjuk és folpack alatt vékonyra klopfoljuk. A spenótot megmossuk és evőkanálnyi olajon, a zúzott fokhagymával és borssal fűszerezve átpároljuk. A csirkemellszeletekrekre ráterítjük a spenótot, ... tovább

Firenzei lepény

A felhevített vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg össze nem esik és a leve nagy részét el nem fövi. Közben sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük és belekeverjük az ... tovább