Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Húsételek
(1146 db)

Malackaraj aszalt szilvával

A hússzeleteket tenyerünkkel kissé megütögetjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Mellédobjuk a kimagozott, félbevágott aszalt szilvát és ráöntjük a bort. Fahéjjal ... tovább

Malackaraj szilvareszterrel és tökmagos, gombás burgonyapürével

A bőrös malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott hagymát, ... tovább

Malacpörkölt

A megtisztított és megmosott malachúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra összevágva zsíron megpirítjuk, hozzátesszük a feldarabolt malachúst, gyengén megsózzuk, kissé megpirítjuk, majd teszünk hozzá egy mokkáskanál ... tovább

Mandulás borjújava paradicsomos rizzsel

A húst megmossuk, szárazra itatjuk, lehártyázzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tenyérrel gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba forgatjuk, végül a mandulalapocskákba hempergetjük, melyet kissé rá is ... tovább

Mandulás pulykamell

A pulykamellet felszeletelem, kiveregetem, megsózom, megborsozom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom. A fűszerezett pulykamellszeleteket először lisztbe forgatom, azután a tojásba mártom, végül a darált mandulába ... tovább

Mandulás-körtés töltött csirke

Az egyik körtét megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és felaprítjuk.A körtét keverjük össze a tojássárgájával, zsemlemorzsával és a mandulával, majd ízesítsük gyömbérrel, sóval és borssal. A szegfűszeget nyomjuk bele a ... tovább

Mangoldos báránykrokett paradicsommártással

Tulajdonképpen, a maradék sült felhasználására született ez a recept. A sült húst, ha szükséges, csontozzuk ki. A mangoldot, ha nem egészen zsenge, sós vízben főzzük elő pár percet. Ha kihűlt, jól csavarjuk ki a nedvességet ... tovább

Mangós-currys pulykamell tekercs

A pulykamellet szeletekre vágjuk és gyengéden, fólia alatt kiverjük. Olajjal vékonyan bekenve, pár órát hűtőben pihentetjük. Közben a bacont egy evőkanál olajon ropogósra sütjük, majd a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta. ... tovább

Marengói csirke

A csirkét megtisztítjuk és a szokásos módon feldaraboljuk. 4 evőkanál olajon pirosra sütjük a csirkedarabokat, a zsiradékból kivesszük és félretesszük. A lisztet és a paradicsompürét kissé megpirítjuk a csirke zsiradékában, ... tovább

Marha rendang

Először a fűszerkrémet készítsük el. A hozzávalókat tegyük mixerbe és a kókusztej sűrűjéből 3 evőkanálnyit hozzáadva törjük sima krémmé. Tegyük a wokba a masszát és kezdjük, kevergetve, melegíteni. Kér perc múlva ... tovább